Radiátor

A radiátorokat többféle fűtési módszerrel tudjuk működtetni, így rendkívül sokféle módon felhasználható egy radiátor. Ismerje meg részletesen a radiátorokat!

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Szinte nincs olyan ember, aki ne találkozott volna radiátorokkal. Mai napig ezzel fűtik az iskolákat, kórházakat, és még számtalan helyet.

Mi az a radiátor?

A radiátorokról elmondható, hogy olyan fűtőtestek amelyekben valamilyen forró folyadék kering, és ezáltal melegíti fel az adott helyiségben a levegőjét, és környezetét. A radiátorok, úgy, mint a konvektorok a fűtőtestek családjába tartoznak, mindkettő a hőcserélés elvén adják le a hőenergiát.

Téves gondoltak, hogy a radiátorok hősugárzók lennének. Döntő részt nem hőradiáció útján adják le a hőenergiát, hanem konvekció, azaz hőáramlás útján. Ugyan úgy, ahogy a konvektorok. A radiátor nevet történeti okokból használjuk, de fontos tudni, hogy nem hőradáció megy végbe.

A konvekció során a meleg fűtőtest, amely általában fém a vele közvetlenül érintkezésbe lépő levegő részecskéit melegíti fel. Ez a meleg melegíti fel tovább például a bútorokat is.

Manapság mindent radiátornak neveznek, amelyben valamilyen forró folyadék kering, a konvektor kifejezést meg arra használják, ahol van közvetlen hőforrás, például őrláng.

Milyen radiátorok vannak?

A radiátorok megtudjuk különböztetni anyaguk szerint. Van az öntöttvas radiátor. Ezek az elmúlt koroknak voltak népszerűek, manapság lecserélődtek. Ennek egyszerű oka van: nagyon nehezek. Egy radiátor akár 100 Kg felett is lehet, így nem volt kellemes, amikor a negyedikről kellett lecipelni egy cserénél. Ettől függetlenül nagyon jól bírják a strapát, nehezen sérülnek, nagy mennyiségű víz fér el bennük, jól bírják a nyomást, és szinte örök életűek.

Vannak az alumínium radiátorok, amelyek sokkal könnyebbek már. Viszont nem való minden hova, például olyan fűtési rendszerekben olyan van rézvezeték, ott az elektrokémiai reakciók miatt ki tud lyukadni a fűtőtest.

Vannak még az acéllemez radiátorok, amelyek mondhatjuk a legelterjedtebbek itthon. Jó az áruk, könnyen beszerezhetőek, könnyű őket szerelni, ízlésesek, nem csúfítják a lakást, rengeteg méret létezik belőlük, jól működnek. Hátrányai, hogy ha elkezd rozsdásodni akkor, kifog lyukadni előbb-utóbb.

Üzemmódjuk szerint is meg lehet különböztetni őket, itt vannak például az elektromos radiátorok, amelyekkel mi nem foglalkozunk.

Nem fűt a radiátor?

Ennek bizony számtalan oka lehet. Ha felhív minket, akkor előzetesen telefonon próbáljuk meg orvosolni a gondot, sok esetben segíteni szokott. Ha nem megy, akkor rövid időn belül kiszállunk, és megjavítjuk radiátorát.

Radiátor szerelőt keres?

A radiátor, mint fűtőtest az egyik leggyakoribb ma Magyarországon. Így nem is csoda, hogy rengetegen hívnak ki minket, hogy szereljük meg a radiátorukat.

A fűtés megléte rendkívül fontos minden otthonban. Fűtés nélkül rendkívül hamar letud hűlni a lakás főleg akkor, ha nincs jól szigetelve. Épp ezért elengedhetetlen az, hogy jól működjön a radiátor. 

Mit tehet az ember, ha tönkremegy a radiátor? Természetesen egyből szerelőt kell hívni, nem szabad várni. Ha egyből szerelőt hív, akkor megtudja akadályozni azt, hogy a lakás lehűljön, vagy akár azt, hogy a készülék még rosszabb állapotba kerüljön.

Ha minket hív ki, akkor garantáljuk, hogy gyorsan ki fogunk érkezni. Minket bármikor felhívhat, mivel állandó rendelkezésre állást biztosítunk. Ez azt jelenti, hogy minket hívhat éjszaka, hétvégén, ünnepnapokon mi biztos, hogy fel fogjuk venni a telefont. A telefon beszélgetést követően akár egy órán belül is otthonában lehetünk, mi nem váratjuk meg Önt. Mi pontosan tudjuk, hogy mennyire fontos a gyorsaság.

Ha azt szeretné, hogy készüléke tökéletesen meg legyen javítva akkor minket hívjon ki. Mi gyorsan és szakszerűen megoldjuk a problémáját, akár már ma. Hívjon minket bizalommal. 

Radiátor szerelés árak - mennyibe kerül a szerelés?

A fűtési módszer lehet sokféle, de egy biztos: rengeteg mindenkinek van otthon radiátora. Van, aki szereti, van aki utálja, de mindenképp hálásnak kell lennünk, hogy vannak, és meleg adnak át nekünk.

Kivéve, ha elromlik a radiátor. Az komoly probléma, mivel ha nem jó a radiátor, akkor nincs meleg. Ez rendkívül kellemetlen egy hideg téli napon, amikor hazamegyünk és azt érezzük, hogy a radiátor jéghideg.

Ilyenkor nincs mit tenni, szerelőt kell hívni. Természetesen egyből mindenkinek az a kérdése, hogy vajon mennyibe fog kerülni a szerelés. Ezt sajnos nem lehet előre megmondani, hogy mennyibe fog kerülni. A radiátoroknak rendkívül sok meghibásodási lehetőségük van, annyi a hiba lehetőségek száma, hogy nem lehet egyazon árat mondani.

Vannak könnyebb feladatok, mint például az, ha a szeleppel van a baj. Ilyenkor sok esetben segít az, hogy ha jó helyen, jó erővel megkocogtatjuk a szelepet. De van olyan probléma is, amikor légzsák kerül a radiátorba. Ezt szerelés nélkül általában úgy lehet megállapítani, hogy megnézzük, hogy a radiátor hol fűt. Ha csak az alján nem fűt, akkor légzsákkal van dolgunk. Ilyenkor légteleníteni kell a készüléket, ha még időben vettük észre. A légzsák rozsdásodást tud okozni, így ilyenkor ezt is fel kell mérnünk, hogy milyen mértékű a rozsdásodás.

Épp ezért ahhoz, hogy árat tudjunk mondani látnunk kell a készüléket. De természetesen ha felhív minket, és elmondja, hogy mit tapasztal, akkor mi már tudunk mondani egy ár tartományt. Ebben a tartományban biztosan benne lesz a végleges ár. A végleges árat a szerelés megkezdése előtt tudatjuk Önnel. Egy biztos: mi megfizethetőek vagyunk. Az áraink elérhetőek, mi nem az a cég vagyunk, akik “horror” áron dolgoznak. Hívjon minket bizalommal.

Hasonló oldalak

Radiátor

Radiátor

A radiátorok olyan fűtőtestek, amelyekben forró folyadék kering, ezzel melegíti fel a környzetének a levegőjét hőáramlás útján. A radiátorokat többféle fűtési módszerrel tudjuk működtetni, így rendkívül sokféle módon felhasználható egy radiátor.

Radiátor

Klíma szerelés

Klíma szerelés olcsón a legjobbaktól. Több évtizede dolgozunk a szakmában, így már számtalanszor szereltünk fel klímákat, és javítottunk meg légkondicionálókat. Minden szezonban vállaljuk a karbantartási munkálatokat, amelyek során tisztává, és baktériummentessé varázsoljuk a klíma egységeit. Mindent a szükséges előírások szerint csinálunk, munkánkra teljes körű garanciát adunk, mind a javításra, mind a beszerelésre. Áraink rendkívül kedvezőek, és Budapest minden kerületében elérhetőek vagyunk.

Klíma szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy azok a cégek, akikkel együtt dolgozunk, mind jó márkák legyenek. Ezeket a márkákat nyugodt szívvel tudjuk ajánlani minden ügyfelünknek, mivel az évek alatt bizonyítottak, hogy időtállóak, és jó minőségűek. Egy gázkészülék vásárlása több évtizedre szóló döntés, ezért nagyon fontos, hogy jól válaszunk. Mi ebben segítünk Önnek. Az igényeihez mérten ajánlunk Önnek egy olyan márkát, amelynek van olyan készüléke, amely Önnek tökéletes lesz. Ezekkel a cégekkel kapcsolatban állunk, így könnyen tudunk alkatrészt is szerezni.

Szerencsére a márkáknak is fontos, hogy jó minőségűek legyenek, ezért ma már sok márka közül tudunk válogatni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463