Kondenzációs kazán csere

Ha úgy gondolja, hogy kazánja megérett a cserére, akkor hívjon minket. A helyszíni felmérést követően akár egyből elkezdjük a kazán cserét.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Kondenzációs kazán csere Kondenzációs kazán csere

A kondenzációs kazánnak rengeteg előnye van, így nem is csoda, hogy rengetegen döntenek úgy, hogy lecserélik régi készüléküket.

Milyen esetben cseréljük le a kazánunk kondenzációsra?

Igazából két eset van. Az egyik, amikor elromlott a régi kazánunk, és a másik, amikor csak szimplán szeretnénk élvezni a kondenzációs kazán előnyeit.

Ha elromlott a régi kazánunk, akkor igazából nincs is más választásunk, mint kondenzációs kazánt beszereltetni. A jelenlévő EU-s, és magyar rendeletek értelmében már csak kondenzációs készülék szereltethetőek be, ennek leginkább környezetvédelmi, és életvédelmi okai vannak. Kevesebb környezetkárosítás, és megszűnt a szánmonoxid mérgezés lehetősége. Ez elég jól hangzik.

Gázszerelőt keres? Kérjen ajánlatot!

A másik eset az, amikor az ügyfélnek annyira tetszenek a kondenzációs kazánnal járó előnyök, hogy belevág a fűtéskorszerűsítésbe, és beszereltet egy kondenzációs kazánt. Ez nagyon jó döntés, mivel a kondenzációs kazánnak számtalan előnye van, amelyet mindenki élvezhet, aki csak beszerelteti ezt a kazánt.

Tényleg kötelező a kondenzációs kazán?

Igen. 2016. július 1-jétől csak ErP minősítéssel ellátott gázkazánokat szerelhetőek fel. A társasházak is 2018 őszéig kaptak türelmi időt a cserére. Aki kazán cserére adja a fejét, annak már nincs is más választása, mint kondenzációs kazánt beszereltetni.

Milyen esetben cseréljük le a kazánunk kondenzációsra?
Mennyi ideig tart kicserélni a régi kazánt?

Mennyi ideig tart kicserélni a régi kazánt?

Ez nagyon sok mindentől függ, így a pár órából akár napok is lehetnek. Ha meg van a gázterv, és kész a kémény átalakítás (ez a két dolog tart sokáig), akkor elkezdődhet a beszerelés.

Ez általában nem tart tovább pár óránál, és szinte kivétel nélkül zökkenő mentesen szokott zajlani. Ha mégsem így történne, akkor arról mindenféleképpen tájékoztatjuk, de mint említettünk, ilyen nem szokott előfordulni.

Muszáj gáztervet készíteni?

Nem. Van lehetőség egyszerűsített gázkészülék cserére is, de ez sok esetben komplikáltabb, mint a gázterv készítése.

Az egyszerűsített gázkészülék csere feltételeit a 11/2013.(III.21.) NGM rendelet 6. §-a szabályozza. Ez a rendelet azt mondja, hogy az új készülék legfeljebb 36 kW hőterhelésű lehet, az új készülék hőterhelése nem nagyobb a meglévő készülék hőterhelésénél. Továbbá a készülék csere nem jár a fogyasztói gázvezeték cseréjével, átalakításával. 

Az új készüléknél fontos, hogy megegyezzen a meglévő készülék besorolásával, a műszaki biztonsági feltételeknek megfeleljen, stb. Nagyon sok mindennek meg kell felelni, így mi azt mondjuk, hogy egyszerűbb gáztervet készíttetni.

Kondenzációs gázkazán árak - Mennyibe kerül egy készülék?

Ma már csak kondenzációs gázkazánokat lehet vásárolni - akinek van kazánja, az már biztos hallott erről. De a kondenzációs kazánok nem új keletű dolgok, már a kilencvenes években is itt voltak hazánkban. Bár sokáig ez egy drága mulatság volt, amely az átlagember szemében nem adott annyi pluszt, ma már ez szerencsére nincs így.

A kondenzációs kazánok alapelve nagyon jó. Az életvédelem és a környezetvédelem fontossága két olyan dolog, amely egy huszonegyedik századi embernek kifejezetten fontos. A kondenzációs kazánoknál nem kell attól félnünk, hogy a szén-monoxid visszaáramlik, vagy attól, hogy nagy mennyiségű kén-dioxid kerül a levegőbe. Ezek a készülékek ennél már sokkal jobbak - ezért is lett kötelező erre cserélni a kazánokat.

Kondenzációs gázkazán árak - Mennyibe kerül egy készülék?
Megéri kondenzációs kazánra váltani?

Megéri kondenzációs kazánra váltani?

De természetesen mindenkit az érdekel, hogy ezek a készülékek mennyibe kerülnek. Általánosan elmondható, hogy a kezdő ár az valahol kétszázezer forint körül van. Van valamivel ez alatt is, meg fölött is (amire hamarosan kitérünk), de nagyjából kétszázezer forintra kell számolni.

Mit kap az ember kétszázezer forintért? Ezért az összegért általában már lehet kapni fűtő és kombi készülékeket. A fűtő készülékek értelemszerűen csak fűtésre jók. Ezzel szemben a kombi készülékek képesek arra, hogy meleg vizet előállítsanak. Itt fontos megjegyezni, hogy a kombi készülékek nem képesek meleg vizet tárolni, ezek a készülékek átfolyós rendszerrel működnek. Ez azt jelenti, hogy amikor megnyitjuk a csapot, akkor kezd el melegedni a víz.

A tárolós kazánok sokkal többe kerülnek, ezeknek az ára valahol négyszázezer forintnál kezdődik. A kazánok áránál fontos figyelembe vennünk azt, hogy milyen teljesítményűt szeretnénk venni. Ezt az határozza meg, hogy mekkora házat szeretnénk felfűteni. Ha egy egyszerű családi házról van szó, akkor az eddig bemutatott készülékek árai igazak, ha nagyobbról van szó, akkor ezek az árak jócskán többek lehetnek.

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy azok a cégek, akikkel együtt dolgozunk, mind jó márkák legyenek. Ezeket a márkákat nyugodt szívvel tudjuk ajánlani minden ügyfelünknek, mivel az évek alatt bizonyítottak, hogy időtállóak, és jó minőségűek. Egy gázkészülék vásárlása több évtizedre szóló döntés, ezért nagyon fontos, hogy jól válaszunk. Mi ebben segítünk Önnek. Az igényeihez mérten ajánlunk Önnek egy olyan márkát, amelynek van olyan készüléke, amely Önnek tökéletes lesz. Ezekkel a cégekkel kapcsolatban állunk, így könnyen tudunk alkatrészt is szerezni. Szerencsére a márkáknak is fontos, hogy jó minőségűek legyenek, ezért ma már sok márka közül tudunk válogatni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463