Kondenzációs kazán csere

Ha úgy gondolja, hogy kazánja megérett a cserére, akkor hívjon minket. A helyszíni felmérést követően akár egyből elkezdjük a kazán cserét.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

A kondenzációs kazánnak rengeteg előnye van, így nem is csoda, hogy rengetegen döntenek úgy, hogy lecserélik régi készüléküket.

Milyen esetben cseréljük le a kazánunk kondenzációsra?

Igazából két eset van. Az egyik, amikor elromlott a régi kazánunk, és a másik, amikor csak szimplán szeretnénk élvezni a kondenzációs kazán előnyeit.

Ha elromlott a régi kazánunk, akkor igazából nincs is más választásunk, mint kondenzációs kazánt beszereltetni. A jelenlévő EU-s, és magyar rendeletek értelmében már csak kondenzációs készülék szereltethetőek be, ennek leginkább környezetvédelmi, és életvédelmi okai vannak. Kevesebb környezetkárosítás, és megszűnt a szánmonoxid mérgezés lehetősége. Ez elég jól hangzik.

A másik eset az, amikor az ügyfélnek annyira tetszenek a kondenzációs kazánnal járó előnyök, hogy belevág a fűtéskorszerűsítésbe, és beszereltet egy kondenzációs kazánt. Ez nagyon jó döntés, mivel a kondenzációs kazánnak számtalan előnye van, amelyet mindenki élvezhet, aki csak beszerelteti ezt a kazánt.

Tényleg kötelező?

Igen. 2016. július 1-jétől csak ErP minősítéssel ellátott gázkazánokat szerelhetőek fel. A társasházak is 2018 őszéig kaptak türelmi időt a cserére.

Aki kazán cserére adja a fejét, annak már nincs is más választása, mint kondenzációs kazánt beszereltetni.

Mennyi ideig tart kicserélni?

Ez nagyon sok mindentől függ, így a pár órából akár napok is lehetnek. Ha meg van a gázterv, és kész a kémény átalakítás (ez a két dolog tart sokáig), akkor elkezdődhet a beszerelés.

Ez általában nem tart tovább pár óránál, és szinte kivétel nélkül zökkenő mentesen szokott zajlani. Ha mégsem így történne, akkor arról mindenféleképpen tájékoztatjuk, de mint említettünk, ilyen nem szokott előfordulni.

Muszáj gáztervet készíteni?

Nem. Van lehetőség egyszerűsített gázkészülék cserére is, de ez sok esetben komplikáltabb, mint a gázterv készítése.

Az egyszerűsített gázkészülék csere feltételeit a 11/2013.(III.21.) NGM rendelet 6. §-a szabályozza. Ez a rendelet azt mondja, hogy az új készülék legfeljebb 36 kW hőterhelésű lehet, az új készülék hőterhelése nem nagyobb a meglévő készülék hőterhelésénél. Továbbá a készülék csere nem jár a fogyasztói gázvezeték cseréjével, átalakításával. 

Az új készüléknél fontos, hogy megegyezzen a meglévő készülék besorolásával, a műszaki biztonsági feltételeknek megfeleljen, stb. Nagyon sok mindennek meg kell felelni, így mi azt mondjuk, hogy egyszerűbb gáztervet készíttetni.

Kondenzációs gázkazán árak - Mennyibe kerül egy készülék?

Ma már csak kondenzációs gázkazánokat lehet vásárolni - akinek van kazánja, az már biztos hallott erről. De a kondenzációs kazánok nem új keletű dolgok, már a kilencvenes években is itt voltak hazánkban. Bár sokáig ez egy drága mulatság volt, amely az átlagember szemében nem adott annyi pluszt, ma már ez szerencsére nincs így.

A kondenzációs kazánok alapelve nagyon jó. Az életvédelem és a környezetvédelem fontossága két olyan dolog, amely egy huszonegyedik századi embernek kifejezetten fontos. A kondenzációs kazánoknál nem kell attól félnünk, hogy a szén-monoxid visszaáramlik, vagy attól, hogy  nagy mennyiségű kén-dioxid kerül a levegőbe. Ezek a készülékek ennél már sokkal jobbak - ezért is lett kötelező erre cserélni a kazánokat.

De természetesen mindenkit az érdekel, hogy ezek a készülékek mennyibe kerülnek. Általánosan elmondható, hogy a kezdő ár az valahol kétszázezer forint körül van. Van valamivel ez alatt is, meg fölött is (amire hamarosan kitérünk), de nagyjából kétszázezer forintra kell számolni.

Mit kap az ember kétszázezer forintért? Ezért az összegért általában már lehet kapni fűtő és kombi készülékeket. A fűtő készülékek értelemszerűen csak fűtésre jók. Ezzel szemben a kombi készülékek képesek arra, hogy meleg vizet előállítsanak. Itt fontos megjegyezni, hogy a kombi készülékek nem képesek meleg vizet tárolni, ezek a készülékek átfolyós rendszerrel működnek. Ez azt jelenti, hogy amikor megnyitjuk a csapot, akkor kezd el melegedni a víz.

A tárolós kazánok sokkal többe kerülnek, ezeknek az ára valahol négyszázezer forintnál kezdődik. A kazánok áránál fontos figyelembe vennünk azt, hogy milyen teljesítményűt szeretnénk venni. Ezt az határozza meg, hogy mekkora házat szeretnénk felfűteni. Ha egy egyszerű családi házról van szó, akkor az eddig bemutatott készülékek árai igazak, ha nagyobbról van szó, akkor ezek az árak jócskán többek lehetnek.

Hasonló oldalak

Kondenzációs kazán csere

Kondenzációs kazán csere

Ha úgy gondolja, hogy kazánja megérett a cserére, akkor hívjon minket. A helyszíni felmérést követően elkészítjük Önnek az árajánlatot, amelyet ha elfogad, akkor megkezdjük a cserét. A szakszerű beszerelést követően átadjuk Önnek gázkazánját.

Kondenzációs kazán csere
Kondenzációs kazán

Kondenzációs kazán

A kondenzációs kazánok nagyobb hatékonysággal dolgoznak, mint a hagyományos kazánok, ráadásul sokkal költséghatékonyabbak is, és környezet kímélőbbek. Ha családi házban, vagy társasházban élünk, akkor 2018-tól csak ilyet szereltethetünk be.

Kondenzációs kazán
Kondenzációs kazán javítás

Kondenzációs kazán javítás

Ha elromlott a kondenzációs kazánja, akkor jobb mielőbb szerelőt hívni, ez nem várhat. Mi professzionálisan hárítjuk el a problémát, gyorsan, ugyanakkor rendkívül hatékonyan dolgozunk. Ha javításra van szüksége kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kondenzációs kazán javítás
Kondenzációs kazán karbantartás

Kondenzációs kazán karbantartás

Mint minden más gázkészüléket, a kondenzációs gázkazánt is időnként karban kell tartani. Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy a következő fűtési szezon is zökkenő mentesen fog lezajlani, akkor jobb ha az előző szezon végén megnézetjük készülékünket.

Kondenzációs kazán karbantartás
Kondenzációs kazán beszerelés

Kondenzációs kazán beszerelés

Sok esetben az egész fűtésrendszert át kell alakítani egy kondenzációs kazánhoz, át kell alakítani a kéményeket például. Ez nagy munka, de mi elvállaljuk. Kiépítjük az új fűtésrendszerét, és beépítjük új kondenzációs gázkazánját is, mindezt kedvező áron.

Kondenzációs kazán beszerelés
Kondenzációs kazán szervizelés

Kondenzációs kazán szervizelés

Mi nem nézzük a márkát, márkafüggetlenül szervizelünk minden kondenzációs kazánt. Ha elromlott, vagy csak karbantartásra szorul, akkor hívjon minket. Kiszállunk, megjavítjuk készülékét, alaposan ellenőrzünk mindent, és olyan lesz, mint új korában.

Kondenzációs kazán szervizelés
Mennyivel hatékonyabb a kondenzációs kazán?

Mennyivel hatékonyabb a kondenzációs kazán?

A nyugati országokban már nem is szerelnek be nem kondenzációs kazánt. Környezettudatosabb, olcsóbb a működtetése, hamar visszahozza a ráfordított összeget. Amíg egy hagyományos készülék 90%-on működik, addig ez a kazán képes 110%-on is működni.

Mennyivel hatékonyabb a kondenzációs kazán?
Mi a kondenzációs kazán?

Mi a kondenzációs kazán?

A kondenzációs kazán olyan kazán, amely az égéstermékben lévő hőt is feltudja használni, így ezzel nagyobb hatásfokot tud elérni, mint társai. Annyira jól felhasznál minden energiát, hogy felesleges energia szinte alig távozik a készülékből.

Mi a kondenzációs kazán?
Gázkazán

Gázkazán

A gázkazán egy összefoglaló név. A gázkazánokat csoportosítjük elhelyezés, funkció, égés folyamat, és égéstermék-elvezetés szerint. Mindegyik csoportokban több alcsoport található, így mindenki számára megtalálható minden igény szerint a tökéletes kazán.

Gázkazán
Gázkészülék csere

Gázkészülék csere

Szerencsére nem gyakran, de megesik, hogy a régi, elöregedett gázkészüléket már nem lehet javítani, és ilyenkor ki kell cserélni. Vagy fűtéskorszerűsítés miatt cserélünk. Úgy, mint a beszerelést, itt is mindent szakszerűen, és gyorsan megcsinálunk.

Gázkészülék csere

Klíma szerelés

Klíma szerelés olcsón a legjobbaktól. Több évtizede dolgozunk a szakmában, így már számtalanszor szereltünk fel klímákat, és javítottunk meg légkondicionálókat. Minden szezonban vállaljuk a karbantartási munkálatokat, amelyek során tisztává, és baktériummentessé varázsoljuk a klíma egységeit. Mindent a szükséges előírások szerint csinálunk, munkánkra teljes körű garanciát adunk, mind a javításra, mind a beszerelésre. Áraink rendkívül kedvezőek, és Budapest minden kerületében elérhetőek vagyunk.

Klíma szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy azok a cégek, akikkel együtt dolgozunk, mind jó márkák legyenek. Ezeket a márkákat nyugodt szívvel tudjuk ajánlani minden ügyfelünknek, mivel az évek alatt bizonyítottak, hogy időtállóak, és jó minőségűek. Egy gázkészülék vásárlása több évtizedre szóló döntés, ezért nagyon fontos, hogy jól válaszunk. Mi ebben segítünk Önnek. Az igényeihez mérten ajánlunk Önnek egy olyan márkát, amelynek van olyan készüléke, amely Önnek tökéletes lesz. Ezekkel a cégekkel kapcsolatban állunk, így könnyen tudunk alkatrészt is szerezni.

Szerencsére a márkáknak is fontos, hogy jó minőségűek legyenek, ezért ma már sok márka közül tudunk válogatni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463