Mennyivel hatékonyabb a kondenzációs kazán?

A nyugati országokban már nem is szerelnek be hagyományos kazánt. Környezettudatosabb, olcsóbb a működtetése, hamar visszahozza a ráfordított összeget.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Mennyivel hatékonyabb a kondenzációs kazán? Mennyivel hatékonyabb a kondenzációs kazán?

Hatékonyabb a kondenzációs kazán? Röviden: igen, sokkal. A hagyományos kazánok nem tudnak olyan teljesítményen működni, mint a kondenzációs gázkazánok.

A kondenzációs folyamata miatt ez a kazán egy olyan előnyre tett szert, amelyet egy hagyományos kazán nem tud behozni.

Ezért sem meglepő, hogy már EU-s, és magyar szabályozás is van arra, hogy az új készülékek már csak kondenzációs kazánok lehessenek. Ennek leginkább környezetvédelmi és életvédelmi okai vannak. Mit jelent ez? A kondenzáció miatt kevesebb, és alacsonyabb hőmérsékletű füstgáz hagyja el a készüléket, így a levegőt kevésbé szennyezzük ezzel.

Az életvédelmi hatása azért fontos, mert ezzel a készülékkel szinte teljesen kizárták a szán-monoxid mérgezést, mivel az égéstér soha nem lép kapcsolatba a ház levegőjével, így nem tud a szobába bemenni.

Gázszerelőt keres? Kérjen ajánlatot!

Természetesen ezek fontos előnyök, de a legnagyobb előnye az, hogy a működése sokkal olcsóbb, mint a hagyományos készülékeké.

Megéri lecserélni a régit kondenzációs kazánra?

Már említettük a környezetvédelmi, és életvédelmi előnyeit, de megjegyeznénk az anyagi előnyét is. Mivel az égés során felhasználja a füstgázt, ezért kevesebb tüzelőanyagra szüksége, ami logikusan azt jelenti, hogy olcsóbb a használata.

Ez így is van. Hosszú távon olcsóbb ezzel fűteni, mint hagyományos kazánnal. Lehet, hogy ha most az ügyfél gondol egyet, és lecseréli a jól működő hagyományos készülékét, akkor nem jár valami túl jól vele, de azt garantálhatjuk, hogy ha a már nem működő, régi készülékét cseréli le, akkor jól fog járni vele.

Megéri lecserélni a régit kondenzációs kazánra?
Mire kell figyelni, ha lecseréljük a kazánt?

Mire kell figyelni, ha lecseréljük a kazánt?

Először is jó szakemberre van szüksége. Tovább már nem is kell keresgélnie, mivel mi itt vagyunk. Tisztában vagyunk a szabályozásokkal, rendeletekkel, mindent a törvényi előírás szerint csinálunk. Ráadásul ismerjük már az össze Magyarországon forgalmazott terméket.

Ez azért hasznos Önnek, mert ha belevág a cserébe, akkor szüksége lesz valakire, aki kiválasztja Önnek a tökéletes készüléket. Mi ebben természetesen segítünk, mivel a nagy tapasztalatunk miatt már pontosan tudjuk, hogy kinek milyen készülékre van szüksége.

Nagyon fontos, hogy legyen gázterv, amelyhez szükség van egy mérnökre, gázkivitelezőre és kéményseprőre. Ebben mind segítünk Önnek, nem kell megrémülnie.

Fontos, hogy a kémény is megfelelő legyen, mivel a kondenzációs kazánnál nem mindegy, hogy milyen a kéményünk. PPS vagy PPS/ALU kéménynek kell lennie, szétválasztott szerkezettel, vagy koaxiális kialakítással. Ha régi a kéménye, akkor biztos lehet benne, hogy át kell alakítani.

Ha kondenzációról van szó, akkor természetesen kondenzvízről is van szó. A hagyományos kazánoknál a kémény falára csapódott ez le, de ez itt nem megvalósítható. El kell vezetni a kondenzvizet.

Milyen áron mozognak a kondenzációs gázkazánok?

Ha eljön az idő, hogy kazánt kell cserélni akkor szinte mindenkinek az az első kérdése, hogy vajon mennyibe fog kerülni.

Nos, erre nem olyan egyszerű válaszolni. A kétszázezer forinttól a milliókig terjed az ára, de ez ugye túl sokat nem mond egy laikusnak - elvégre nem mindegy, hogy kétszázezret, vagy egymillió forintot fizetünk egy kazánért.

Az első kérdés az, hogy fali kazánra, vagy álló kazánra van szükség. Az álló kazánok nagyjából kétszázezerrel többe kerülnek, tehát már majdnem ötszázezer forintba kerülnek. A legtöbben fali kazánokat szoktak venni, amelyek tökéletesen ki tudják elégíteni az igényeket.

Milyen áron mozognak a kondenzációs gázkazánok?
Váltás kondenzációs kazánra

Váltás kondenzációs kazánra

A fali kazánoknál több mindenre kell figyelni. Elsősorban azt kell megvizsgálnunk, hogy mire szeretnénk vásárolni. Két opció van: vagy csak fűtésre, vagy fűtésre és melegvíz előállítására. Ez utóbbiban kettőt különböztetünk meg: a kombi kazánt és a tárolós kazánt.

A kombi kazán ára nagyjából ugyanott van, ahol a sima fűtő kazáné. A kombi kazánok úgy működnek, hogy ha megengedjük a csapot, akkor kezdi el a melegíteni a vizet a készülék. Ez azt jelenti, hogy nincs állandó melegvíz, és ha megnyitjuk a csapot, akkor nem lesz még egyből melegvíz. Ha azt szeretnénk, hogy egyből legyen, ahhoz már a tárolós készülék kell, viszont az sok esetben kétszer annyiba kerül.

A kazánoknál ár különbséget okoz az is, hogy milyen teljesítménye van a kazánnak. Egy 14 kW-os készülék már elérhető kétszázezer forinttól, viszont egy 65 kW-os készülék már bőven eléri az egymillió forintot.

Épp ezért tudnia kell azt, hogy Önnek milyen készülékre van szüksége. Mi ebben segítünk Önnek. Hívjon fel minket, kimegyünk otthonában és ajánlunk Önnek egy konkrét készüléket.

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Legnépszerűbb keresések: kazán kifejezésre

Kazán szerelés Gázkazán karbantartás Gázkazán javítás Kondenzációs kazán szerelés Kazán szerelő Kazán beállítása Gázkazán hibák Kazán légtelenítés Kazán beüzemelés Kazán szerviz Kondenzációs kazán javítás Kazán szerelés Budapest Kondenzációs kazán karbantartás Kazán fajták Kondenzációs kazán kémény Zárt égésterű kazán Kondenzációs gázkazán Kazánszerelő Gázkazán szerelés Kazáncsere Kazáncsere Budapest Kazáncsere engedély nélkül Konvektor kazán Cirkó gázkazán Parapetes gázkazán Kazán szerelő Budapest Kombi gázkazán Kazán szerelő Kőbánya Kazán szerelő Újbuda Kazán szerelő Zugló Kazán szerelő Rákospalota Kazán szerelő Pestújhely Kazán szerelő Újpalota Kazán szerelő Rákosmente Kazán szerelő Pestszentlőrinc Kazán szerelő Pestszentimre Kazán szerelő Kispest Kazán szerelő Pesterzsébet Kazán szerelő Csepel Kazán szerelő Budafok Kazán szerelő Soroksár Kazán szerelő Erzsébetváros Kazán szerelő Józsefváros Kazán szerelő Ferencváros Kazán szerelő Várkerület Kazán szerelő Óbuda-Békásmegyer Kazán szerelő Újpest Kazán szerelő Belváros-Lipótváros Kazán szerelő I. kerület Kazán szerelő II. kerület Kazán szerelő III. kerület Kazán szerelő IV. kerület Kazán szerelő V. kerület Kazán szerelő VI. kerület Kazán szerelő VII. kerület Kazán szerelő VIII. kerület Kazán szerelő IX. kerület Kazán szerelő X. kerület Kazán szerelő XI. kerület Kazán szerelő XII. kerület Kazán szerelő XIII. kerület Kazán szerelő XIV. kerület Kazán szerelő XV. kerület Kazán szerelő XVI. kerület Kazán szerelő XVII. kerület Kazán szerelő XVIII. kerület Kazán szerelő XIX. kerület Kazán szerelő XX. kerület Kazán szerelő XXI. kerület Kazán szerelő XXII. kerület Kazán szerelő XXIII. kerület Kondenzációs kazán szerelő I. kerület Kondenzációs kazán szerelő II. kerület Kondenzációs kazán szerelő III. kerület Kondenzációs kazán szerelő IV. kerület Kondenzációs kazán szerelő V. kerület Kondenzációs kazán szerelő VI. kerület Kondenzációs kazán szerelő VII. kerület Kondenzációs kazán szerelő VIII. kerület Kondenzációs kazán szerelő IX. kerület Kondenzációs kazán szerelő X. kerület Kondenzációs kazán szerelő XI. kerület Kondenzációs kazán szerelő XII. kerület Kondenzációs kazán szerelő XIII. kerület Kondenzációs kazán szerelő XIV. kerület Kondenzációs kazán szerelő XV. kerület Kondenzációs kazán szerelő XVI. kerület Kondenzációs kazán szerelő XVII. kerület Kondenzációs kazán szerelő XVIII. kerület Kondenzációs kazán szerelő XIX. kerület Kondenzációs kazán szerelő XX. kerület Kondenzációs kazán szerelő XXI. kerület Kondenzációs kazán szerelő XXII. kerület Kondenzációs kazán szerelő XXIII. kerület kondenzációs kazán csere kazán árak

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy azok a cégek, akikkel együtt dolgozunk, mind jó márkák legyenek. Ezeket a márkákat nyugodt szívvel tudjuk ajánlani minden ügyfelünknek, mivel az évek alatt bizonyítottak, hogy időtállóak, és jó minőségűek. Egy gázkészülék vásárlása több évtizedre szóló döntés, ezért nagyon fontos, hogy jól válaszunk. Mi ebben segítünk Önnek. Az igényeihez mérten ajánlunk Önnek egy olyan márkát, amelynek van olyan készüléke, amely Önnek tökéletes lesz. Ezekkel a cégekkel kapcsolatban állunk, így könnyen tudunk alkatrészt is szerezni. Szerencsére a márkáknak is fontos, hogy jó minőségűek legyenek, ezért ma már sok márka közül tudunk válogatni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463