Mennyivel hatékonyabb a kondenzációs kazán?

A nyugati országokban már nem is szerelnek be hagyományos kazánt. Környezettudatosabb, olcsóbb a működtetése, hamar visszahozza a ráfordított összeget.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Hatékonyabb a kondenzációs kazán? Röviden: igen, sokkal. A hagyományos kazánok nem tudnak olyan teljesítményen működni, mint a kondenzációs gázkazánok.

A kondenzációs folyamata miatt ez a kazán egy olyan előnyre tett szert, amelyet egy hagyományos kazán nem tud behozni.

Ezért sem meglepő, hogy már EU-s, és magyar szabályozás is van arra, hogy az új készülékek már csak kondenzációs kazánok lehessenek. Ennek leginkább környezetvédelmi és életvédelmi okai vannak. Mit jelent ez? A kondenzáció miatt kevesebb, és alacsonyabb hőmérsékletű füstgáz hagyja el a készüléket, így a levegőt kevésbé szennyezzük ezzel.

Az életvédelmi hatása azért fontos, mert ezzel a készülékkel szinte teljesen kizárták a szán-monoxid mérgezést, mivel az égéstér soha nem lép kapcsolatba a ház levegőjével, így nem tud a szobába bemenni.

Természetesen ezek fontos előnyök, de a legnagyobb előnye az, hogy a működése sokkal olcsóbb, mint a hagyományos készülékeké.

Megéri lecserélni?

Már említettük a környezetvédelmi, és életvédelmi előnyeit, de megjegyeznénk az anyagi előnyét is. Mivel az égés során felhasználja a füstgázt, ezért kevesebb tüzelőanyagra szüksége, ami logikusan azt jelenti, hogy olcsóbb a használata.

Ez így is van. Hosszú távon olcsóbb ezzel fűteni, mint hagyományos kazánnal. Lehet, hogy ha most az ügyfél gondol egyet, és lecseréli a jól működő hagyományos készülékét, akkor nem jár valami túl jól vele, de azt garantálhatjuk, hogy ha a már nem működő, régi készülékét cseréli le, akkor jól fog járni vele.

Mire kell figyelni, ha lecseréljük?

Először is jó szakemberre van szüksége. Tovább már nem is kell keresgélnie, mivel mi itt vagyunk. Tisztában vagyunk a szabályozásokkal, rendeletekkel, mindent a törvényi előírás szerint csinálunk. Ráadásul ismerjük már az össze Magyarországon forgalmazott terméket.

Ez azért hasznos Önnek, mert ha belevág a cserébe, akkor szüksége lesz valakire, aki kiválasztja Önnek a tökéletes készüléket. Mi ebben természetesen segítünk, mivel a nagy tapasztalatunk miatt már pontosan tudjuk, hogy kinek milyen készülékre van szüksége.

Nagyon fontos, hogy legyen gázterv, amelyhez szükség van egy mérnökre, gázkivitelezőre és kéményseprőre. Ebben mind segítünk Önnek, nem kell megrémülnie.

Fontos, hogy a kémény is megfelelő legyen, mivel a kondenzációs kazánnál nem mindegy, hogy milyen a kéményünk. PPS vagy PPS/ALU kéménynek kell lennie, szétválasztott szerkezettel, vagy koaxiális kialakítással. Ha régi a kéménye, akkor biztos lehet benne, hogy át kell alakítani.

Ha kondenzációról van szó, akkor természetesen kondenzvízről is van szó. A hagyományos kazánoknál a kémény falára csapódott ez le, de ez itt nem megvalósítható. El kell vezetni a kondenzvizet.

Milyen áron mozognak a kondenzációs gázkazánok?

Ha eljön az idő, hogy kazánt kell cserélni akkor szinte mindenkinek az az első kérdése, hogy vajon mennyibe fog kerülni.

Nos, erre nem olyan egyszerű válaszolni. A kétszázezer forinttól a milliókig terjed az ára, de ez ugye túl sokat nem mond egy laikusnak - elvégre nem mindegy, hogy kétszázezret, vagy egymillió forintot fizetünk egy kazánért.

Az első kérdés az, hogy fali kazánra, vagy álló kazánra van szükség. Az álló kazánok nagyjából kétszázezerrel többe kerülnek, tehát már majdnem ötszázezer forintba kerülnek. A legtöbben fali kazánokat szoktak venni, amelyek tökéletesen ki tudják elégíteni az igényeket.

A fali kazánoknál több mindenre kell figyelni. Elsősorban azt kell megvizsgálnunk, hogy mire szeretnénk vásárolni. Két opció van: vagy csak fűtésre, vagy fűtésre és melegvíz előállítására. Ez utóbbiban kettőt különböztetünk meg: a kombi kazánt és a tárolós kazánt.

A kombi kazán ára nagyjából ugyanott van, ahol a sima fűtő kazáné. A kombi kazánok úgy működnek, hogy ha megengedjük a csapot, akkor kezdi el a melegíteni a vizet a készülék. Ez azt jelenti, hogy nincs állandó melegvíz, és ha megnyitjuk a csapot, akkor nem lesz még egyből melegvíz. Ha azt szeretnénk, hogy egyből legyen, ahhoz már a tárolós készülék kell, viszont az sok esetben kétszer annyiba kerül. 

A kazánoknál ár különbséget okoz az is, hogy milyen teljesítménye van a kazánnak. Egy 14 kW-os készülék már elérhető kétszázezer forinttól, viszont egy 65 kW-os készülék már bőven eléri az egymillió forintot.

Épp ezért tudnia kell azt, hogy Önnek milyen készülékre van szüksége. Mi ebben segítünk Önnek. Hívjon fel minket, kimegyünk otthonában és ajánlunk Önnek egy konkrét készüléket.

Hasonló oldalak

Mennyivel hatékonyabb a kondenzációs kazán?

Mennyivel hatékonyabb a kondenzációs kazán?

A nyugati országokban már nem is szerelnek be nem kondenzációs kazánt. Környezettudatosabb, olcsóbb a működtetése, hamar visszahozza a ráfordított összeget. Amíg egy hagyományos készülék 90%-on működik, addig ez a kazán képes 110%-on is működni.

Mennyivel hatékonyabb a kondenzációs kazán?
Kondenzációs kazán

Kondenzációs kazán

A kondenzációs kazánok nagyobb hatékonysággal dolgoznak, mint a hagyományos kazánok, ráadásul sokkal költséghatékonyabbak is, és környezet kímélőbbek. Ha családi házban, vagy társasházban élünk, akkor 2018-tól csak ilyet szereltethetünk be.

Kondenzációs kazán
Mi a kondenzációs kazán?

Mi a kondenzációs kazán?

A kondenzációs kazán olyan kazán, amely az égéstermékben lévő hőt is feltudja használni, így ezzel nagyobb hatásfokot tud elérni, mint társai. Annyira jól felhasznál minden energiát, hogy felesleges energia szinte alig távozik a készülékből.

Mi a kondenzációs kazán?
Kondenzációs kazán beszerelés

Kondenzációs kazán beszerelés

Sok esetben az egész fűtésrendszert át kell alakítani egy kondenzációs kazánhoz, át kell alakítani a kéményeket például. Ez nagy munka, de mi elvállaljuk. Kiépítjük az új fűtésrendszerét, és beépítjük új kondenzációs gázkazánját is, mindezt kedvező áron.

Kondenzációs kazán beszerelés
Kondenzációs kazán karbantartás

Kondenzációs kazán karbantartás

Mint minden más gázkészüléket, a kondenzációs gázkazánt is időnként karban kell tartani. Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy a következő fűtési szezon is zökkenő mentesen fog lezajlani, akkor jobb ha az előző szezon végén megnézetjük készülékünket.

Kondenzációs kazán karbantartás
Kondenzációs kazán javítás

Kondenzációs kazán javítás

Ha elromlott a kondenzációs kazánja, akkor jobb mielőbb szerelőt hívni, ez nem várhat. Mi professzionálisan hárítjuk el a problémát, gyorsan, ugyanakkor rendkívül hatékonyan dolgozunk. Ha javításra van szüksége kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kondenzációs kazán javítás
Kondenzációs kazán szervizelés

Kondenzációs kazán szervizelés

Mi nem nézzük a márkát, márkafüggetlenül szervizelünk minden kondenzációs kazánt. Ha elromlott, vagy csak karbantartásra szorul, akkor hívjon minket. Kiszállunk, megjavítjuk készülékét, alaposan ellenőrzünk mindent, és olyan lesz, mint új korában.

Kondenzációs kazán szervizelés
Kondenzációs kazán csere

Kondenzációs kazán csere

Ha úgy gondolja, hogy kazánja megérett a cserére, akkor hívjon minket. A helyszíni felmérést követően elkészítjük Önnek az árajánlatot, amelyet ha elfogad, akkor megkezdjük a cserét. A szakszerű beszerelést követően átadjuk Önnek gázkazánját.

Kondenzációs kazán csere
Gázkazán

Gázkazán

A gázkazán egy összefoglaló név. A gázkazánokat csoportosítjük elhelyezés, funkció, égés folyamat, és égéstermék-elvezetés szerint. Mindegyik csoportokban több alcsoport található, így mindenki számára megtalálható minden igény szerint a tökéletes kazán.

Gázkazán
Energiahatékony megoldások

Energiahatékony megoldások

Ma már a gázkészülékek széles skáláján is találhatunk olyan készülékeket, amelyeket kifejezetten energiahatékonyak. Ilyen például a kondenzációs gázkazán, amely sokkal hatékonyabban tudja felhasználni az energiát, így időt, és pénzt spórolunk.

Energiahatékony megoldások

Klíma szerelés

Klíma szerelés olcsón a legjobbaktól. Több évtizede dolgozunk a szakmában, így már számtalanszor szereltünk fel klímákat, és javítottunk meg légkondicionálókat. Minden szezonban vállaljuk a karbantartási munkálatokat, amelyek során tisztává, és baktériummentessé varázsoljuk a klíma egységeit. Mindent a szükséges előírások szerint csinálunk, munkánkra teljes körű garanciát adunk, mind a javításra, mind a beszerelésre. Áraink rendkívül kedvezőek, és Budapest minden kerületében elérhetőek vagyunk.

Klíma szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy azok a cégek, akikkel együtt dolgozunk, mind jó márkák legyenek. Ezeket a márkákat nyugodt szívvel tudjuk ajánlani minden ügyfelünknek, mivel az évek alatt bizonyítottak, hogy időtállóak, és jó minőségűek. Egy gázkészülék vásárlása több évtizedre szóló döntés, ezért nagyon fontos, hogy jól válaszunk. Mi ebben segítünk Önnek. Az igényeihez mérten ajánlunk Önnek egy olyan márkát, amelynek van olyan készüléke, amely Önnek tökéletes lesz. Ezekkel a cégekkel kapcsolatban állunk, így könnyen tudunk alkatrészt is szerezni.

Szerencsére a márkáknak is fontos, hogy jó minőségűek legyenek, ezért ma már sok márka közül tudunk válogatni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463
Kulcsrakész, látogatót weboldalt kínálunk!

Weblap készítés

Kulcsrakész, látogatót weboldalt kínálunk!

Mi megcsinálunk mindent. Nincs más dolgod, mint elmondani, hogy mivel foglalkozol és készen szállítjuk weboldalad. Nem hagyunk magadra később se.