Gázkonvektor

A gázkonvektor rendkívül népszerű fűtés módszer. A gázkonvektor nagyon gyorsan és tartósan bemelegíti a szobát, vagy házat, ezért is olyan közkedveltek. A gázkonvektorok között is több fajtát különböztetünk meg, például parapetes vagy kéményes készüléket.

A gázkonvektorok hazánkban rendkívül elterjedtek, sokan kedvelik mivel olcsó, és nagyon jó a fűtési képessége.

Milyen a gázkonvektor?

Magyarországon a legnépszerűbb, legelterjedtebb a földgázzal fűtött gázkonvektorok. Vannak nyílt, és zárt égésű gázkonvektorok. A zárt égésű konvektorokat parapetes konvektoroknak is szokták hívni, a nyílt éges térű fűtőtesteket a kéményes konvektorokhoz tartoznak. A parapetes konvektoroknál nincs kémény, az ablak alatt található falon helyezkedik el a fűtőtest.

Az égéshez szükséges levegőt a falon kivezetett csövön keresztül szívja be. Ezt a csőrendszert hívjuk parapet szettennek. A kéményes konvektorok a kéményhez csatolva vezetik a gázt, és itt engedik be a levegőt hozzá.

Ma már gyártanak elektromos konvektorokat is, amelyek vezetékes áramból, vagy más villamosenergia-forrásból származó energia segítségével melegítik fel az adott helyiség levegőjét. Természetesen mi elektromos konvektorokkal nem foglalkozunk, csak gázkonvektorokkal.

Anyagukat tekintve a konvektorok lehetnek lemez, vagy öntöttvasból.

Mik az előnyei, és mik a hátrányai?

A lemezes gázkonvektorok hajlamosak pattogó hangot kiadni, ez az öntött vasra nem jellemző, de az öntött vasból készült konvektorokat ma már nehezebb találni, és drágábbak is. Az új lemezes gázkonvektorok már nem adnak ki pattogó hangot, ráadásul már sokkal esztétikusabbak, mint régebben.

A gázkonvektorok semmilyen segédenergiát nem igényelnek, a kazánokkal ellentétben, ráadásul a kazánokhoz képest sokkal olcsóbb az üzemeltetésük. Hátrányok továbbá, hogy sok lakásban nincs minden helyiségben konvektor, így például a fürdőszoba, Wc, konyha ajtaját nyitva kell hagyni, hogy oda is menjen meleg.

A gázkonvektorokat is karban kell tartani?

Természetesen igen. Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni a karbantartás fontosságát, és sokan sajnos nem szentelnek kellő figyelmet készülékükre. Ahhoz, hogy gázkonvektorunk biztonságosan, és jól működjön nagyon fontos, hogy karbantarttassuk. A gázkonvektorok tipikusan azok a készülékek, amelyek a nagy teljesítmény közben romlanak el – azaz télen, amikor fűteni kéne.

Fontos megemlíteni, hogy mennyivel olcsóbb, ha minden karbantartunk. Ez évente pár ezer forintos vizsgálat, amely jól beütemezhető, nem ér minket váratlanul. Viszont egy meghibásodás nagyon váratlan. Gondoljunk csak bele, hogy mi van akkor, ha karácsony napján, amikor nálunk van az egész család, a pénztárca üres és elromlik a konvektor. Kellemetlen.

Ha annyira elromlik a konvektor, hogy szerelni se lehet, akkor akár 100 000 forintba is kerülhet az egész. Nem éri meg ugye? Évente egyszer hívjon szerelőt a karbantartáshoz.

Klíma szerelés

Klíma szerelés olcsón a legjobbaktól. Több évtizede dolgozunk a szakmában, így már számtalanszor szereltünk fel klímákat, és javítottunk meg légkondicionálókat. Minden szezonban vállaljuk a karbantartási munkálatokat, amelyek során tisztává, és baktériummentessé varázsoljuk a klíma egységeit. Mindent a szükséges előírások szerint csinálunk, munkánkra teljes körű garanciát adunk, mind a javításra, mind a beszerelésre. Áraink rendkívül kedvezőek, és Budapest minden kerületében elérhetőek vagyunk.

Klíma szerelés

Takarítás

A takarítás legfontosabb része, hogy hatékony legyen. A hatékonyságot úgy tudjuk elérni, hogy pontosan tudjuk, hogy mit mivel és hol érdemes takarítani. A tapasztalt takarítók ezeket pontosan tudják, így ők tökéletesen kitakarítják a lakást, vagy akár az irodát is. A takarításnál nagyon fontos, hogy szemmel láthatóan szép tiszta legyen minden, de még fontosabb, hogy minden baktérium, gomba megsemmisüljön. Szakértő csapatunk tökéletesen kifertőtlenít házakat, társasházakat, vagy irodákat.

Takarítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy azok a cégek, akikkel együtt dolgozunk, mind jó márkák legyenek. Ezeket a márkákat nyugodt szívvel tudjuk ajánlani minden ügyfelünknek, mivel az évek alatt bizonyítottak, hogy időtállóak, és jó minőségűek. Egy gázkészülék vásárlása több évtizedre szóló döntés, ezért nagyon fontos, hogy jól válaszunk. Mi ebben segítünk Önnek. Az igényeihez mérten ajánlunk Önnek egy olyan márkát, amelynek van olyan készüléke, amely Önnek tökéletes lesz. Ezekkel a cégekkel kapcsolatban állunk, így könnyen tudunk alkatrészt is szerezni.

Szerencsére a márkáknak is fontos, hogy jó minőségűek legyenek, ezért ma már sok márka közül tudunk válogatni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!