Gázkonvektor

A gázkonvektor rendkívül népszerű fűtés módszer. A gázkonvektor nagyon gyorsan és tartósan bemelegíti a szobát, vagy házat, ezért is olyan közkedveltek. A gázkonvektorok között is több fajtát különböztetünk meg, például parapetes vagy kéményes készüléket.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

A gázkonvektorok hazánkban rendkívül elterjedtek, sokan kedvelik mivel olcsó, és nagyon jó a fűtési képessége.

Milyen a gázkonvektor?

Magyarországon a legnépszerűbb, legelterjedtebb a földgázzal fűtött gázkonvektorok. Vannak nyílt, és zárt égésű gázkonvektorok. A zárt égésű konvektorokat parapetes konvektoroknak is szokták hívni, a nyílt éges térű fűtőtesteket a kéményes konvektorokhoz tartoznak. A parapetes konvektoroknál nincs kémény, az ablak alatt található falon helyezkedik el a fűtőtest.

Az égéshez szükséges levegőt a falon kivezetett csövön keresztül szívja be. Ezt a csőrendszert hívjuk parapet szettennek. A kéményes konvektorok a kéményhez csatolva vezetik a gázt, és itt engedik be a levegőt hozzá.

Ma már gyártanak elektromos konvektorokat is, amelyek vezetékes áramból, vagy más villamosenergia-forrásból származó energia segítségével melegítik fel az adott helyiség levegőjét. Természetesen mi elektromos konvektorokkal nem foglalkozunk, csak gázkonvektorokkal.

Anyagukat tekintve a konvektorok lehetnek lemez, vagy öntöttvasból.

Mik az előnyei, és mik a hátrányai?

A lemezes gázkonvektorok hajlamosak pattogó hangot kiadni, ez az öntött vasra nem jellemző, de az öntött vasból készült konvektorokat ma már nehezebb találni, és drágábbak is. Az új lemezes gázkonvektorok már nem adnak ki pattogó hangot, ráadásul már sokkal esztétikusabbak, mint régebben.

A gázkonvektorok semmilyen segédenergiát nem igényelnek, a kazánokkal ellentétben, ráadásul a kazánokhoz képest sokkal olcsóbb az üzemeltetésük. Hátrányok továbbá, hogy sok lakásban nincs minden helyiségben konvektor, így például a fürdőszoba, Wc, konyha ajtaját nyitva kell hagyni, hogy oda is menjen meleg.

A gázkonvektorokat is karban kell tartani?

Természetesen igen. Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni a karbantartás fontosságát, és sokan sajnos nem szentelnek kellő figyelmet készülékükre. Ahhoz, hogy gázkonvektorunk biztonságosan, és jól működjön nagyon fontos, hogy karbantarttassuk. A gázkonvektorok tipikusan azok a készülékek, amelyek a nagy teljesítmény közben romlanak el – azaz télen, amikor fűteni kéne.

Fontos megemlíteni, hogy mennyivel olcsóbb, ha minden karbantartunk. Ez évente pár ezer forintos vizsgálat, amely jól beütemezhető, nem ér minket váratlanul. Viszont egy meghibásodás nagyon váratlan. Gondoljunk csak bele, hogy mi van akkor, ha karácsony napján, amikor nálunk van az egész család, a pénztárca üres és elromlik a konvektor. Kellemetlen.

Ha annyira elromlik a konvektor, hogy szerelni se lehet, akkor akár 100 000 forintba is kerülhet az egész. Nem éri meg ugye? Évente egyszer hívjon szerelőt a karbantartáshoz.

Konvektor szerelőt keres Budapesten?

A konvektorok rendkívül elterjedtek ma hazánkban. Számtalan családi ház rendelkezik konvektorral, nagyon sok akár már tíz, húsz vagy akár harminc éve is üzemel gondtalanul. Akkor van gond, ha ezek a készülékek meghibásodnak. Ilyenkor szükséges egy szerelőt hívni.

Sokan azt mondják, hogy szerelőt találni Budapesten, főleg a fűtési szezon megkezdése előtt nehéz. De ez egyáltalán nem igaz, mivel Önnek sikerült találnia egyet. Itt vagyunk mi, konvektor szerelők, akik Budapest egész területén kiszállnak!

Mi már hosszú évek óta foglalkozunk konvektorok szerelésével. Sőt, nem csak évek, hanem évtizedek óta. Számtalan alkalommal szereltünk már konvektorokat, már nagy tapasztalatunk van benne. 

Mi úgy kívánjuk elvégezni a szerelést, hogy azzal az ügyfél mindig tökéletesen elégedett legyen. Számunkra fontos az, hogy a készülékeket úgy javítsuk meg, hogy azok még hosszú-hosszú ideig tudjanak tökéletesen működni. Épp ezért mi komoly elvárásokat helyezünk a szerelőink elé. Az első és legfontosabb az az, hogy a szerelőnek meg legyen a szükséges képesítése, a szükséges tudása ahhoz, hogy jó munkát tudjon átadni. A gázszerelés komoly feladat, épp ezért csak olyan nyúlhat hozzá, akinek meg van a tudása ahhoz, hogy a szerelés biztonságos legyen.

Nagy előnyünk, hogy nálunk minden szerelőnek komoly tapasztalata van. E tapasztalat miatt van az, hogy nálunk egy szerelés gyorsan végbemegy, nálunk nincsenek tanácstalan arcok. Szinte nincs olyan konvektor probléma, amellyel ne találkozott volna egy szerelőnk valamikor.

Így ha azt szeretné, hogy készüléke tökéletesen legyen megszerelve, akkor feltétlenül minket hívjon ki. Mi Budapesten akár egy óra alatt is kiszállunk, keressen minket bizalommal!

Gázkonvektor csere

A fűtéskorszerűsítés rendkívül fontos dolog. Mai napig elképesztően sok (milliós példányszámú) konvektor működik úgy, hogy korszerűtlen, sőt, akár már életvédelmi szempontból is jócskán megkérdőjelezhető. Ezen az utóbbi időkben az állam is sokat segített, sokan tudtak pályázni új készülékekre. Ha nincs meg ez a lehetőség, akkor is érdemes lecserélni a konvektorokat. Mondjuk is, hogy miért.

A konvektor a múlt században volt népszerű. A volt jelző nem véletlen: ma már egyáltalán nem az. A lényeg az volt a konvektornál, hogy fűtsön és kész. Semmi más. Ma már ez természetesen nem így van. Vannak fontossági szempontok, mint például az életvédelem, a fogyasztás, a környezetbarátság és az esztétika. Sajnos ebből a négyból egyikre se lehet azt mondani, hogy jellemző a gázkonvektorra.

Az életvédelmi funkciója nem a legjobb, sok készülék esetében megtörténhet a CO mérgezés. A fogyasztás szintén nem jó, mivel a régi készülékek elképesztően sok gázt fogyasztanak. Nem környezetbarátokat, ráadásul egy-két készüléket jobb lenne eltakarni a lakásban, mintsem mutogatni.

Épp ezért fontos a gázkonvektornak a cseréje. Itt két lehetőségünk van. Az egyik az az, hogy a konvektort konvektorra cseréljük le. A másik megoldás az az, hogy a konvektort lecseréljük egy kazánra. Ma már vannak olyan kazánok, amelyeket tökéletesen be lehet rakni a konvektor helyére, és még radiátorokat is lehet beszerelni mellé, hogy még jobb legyen a komfortérzet.

Ha úgy gondolja, hogy itt az ideje annak, hogy a gázkonvektort lecserélje, akkor feltétlenül minket keressen fel. Mi már hosszú évek óta foglalkozunk konvektokkal, tudjuk, hogy hogyan lehet ezeket jól, és biztonságosan leszerelni, és beszerelni. Keressen minket bizalommal!

Hasonló oldalak

Gázkonvektor

Gázkonvektor

A gázkonvektor rendkívül népszerű fűtés módszer. A gázkonvektor nagyon gyorsan és tartósan bemelegíti a szobát, vagy házat, ezért is olyan közkedveltek. A gázkonvektorok között is több fajtát különböztetünk meg, például parapetes vagy kéményes készüléket.

Gázkonvektor

Klíma szerelés

Klíma szerelés olcsón a legjobbaktól. Több évtizede dolgozunk a szakmában, így már számtalanszor szereltünk fel klímákat, és javítottunk meg légkondicionálókat. Minden szezonban vállaljuk a karbantartási munkálatokat, amelyek során tisztává, és baktériummentessé varázsoljuk a klíma egységeit. Mindent a szükséges előírások szerint csinálunk, munkánkra teljes körű garanciát adunk, mind a javításra, mind a beszerelésre. Áraink rendkívül kedvezőek, és Budapest minden kerületében elérhetőek vagyunk.

Klíma szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy azok a cégek, akikkel együtt dolgozunk, mind jó márkák legyenek. Ezeket a márkákat nyugodt szívvel tudjuk ajánlani minden ügyfelünknek, mivel az évek alatt bizonyítottak, hogy időtállóak, és jó minőségűek. Egy gázkészülék vásárlása több évtizedre szóló döntés, ezért nagyon fontos, hogy jól válaszunk. Mi ebben segítünk Önnek. Az igényeihez mérten ajánlunk Önnek egy olyan márkát, amelynek van olyan készüléke, amely Önnek tökéletes lesz. Ezekkel a cégekkel kapcsolatban állunk, így könnyen tudunk alkatrészt is szerezni.

Szerencsére a márkáknak is fontos, hogy jó minőségűek legyenek, ezért ma már sok márka közül tudunk válogatni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463
Gázkazánok javítása, szerelése, karbantartása Budapesten!

Gázkazán javítás

Gázkazánok javítása, szerelése, karbantartása Budapesten!

Magas szinten foglalkozunk fűtésszereléssel, ezen belül is a kazánokkal, cirkókkal. Fix árakkal dolgozunk, gyorsan kiszállunk, ráadásul garanciát adunk a munkánkra! Több évtizedes tapasztalat van már a hátunk mögött, számtalanszor oldottunk már meg komoly feladatokat, így biztos lehet, hogy ha minket választ, akkor nem fog csalódni.