Kondenzációs kazán karbantartás

Mint minden más gázkészüléket, a kondenzációs gázkazánt is időnként karban kell tartani. Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy a következő fűtési szezon is zökkenő mentesen fog lezajlani, akkor jobb ha az előző szezon végén megnézetjük készülékünket.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Kondenzációs kazán karbantartás Kondenzációs kazán karbantartás

Ahhoz, hogy készülékünk évtizedekig tökéletesen működjön elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer karban tartsuk. A mi cégünk természetesen vállal karbantartást.

A karbantartás egy két részből álló feladat, egyrészről alaposan átvizsgáljuk centiről centire a készüléket, így felfedezhetjük az esetleges hibákat. Másrészről alaposan kitakarítjuk a készüléket, hogy semmilyen szennyeződés ne tudja megakadályozni a tökéletes működésben.

Miért fontos a kondenzációs kazán karbantartása?

A karbantartás a gázkészülék egyik legfontosabb dolga. Ha nem tartjuk karban a gázkészüléket, akkor komoly gondok is történhetnek.

Gondoljunk csak bele, hogy milyen lehet az, amikor egy kazánra mondjuk, 20 évig nem néz rá egy szerelő se. Veszélyes? Nagyon. A biztonságos élet érdekében nagyon fontos, hogy évente egyszer megnézessük készülékünket.

Gázszerelőt keres? Kérjen ajánlatot!

Ha nincs rendszeresen takarítva a készülék, akkor rengeteg szennyeződés tud letelepedni, ami miatt a készülék nem tud rendesen működni. Ez azt jelenti, hogy a gázszámlánk rendesen meg fog nőni, de még se fog olyan teljesítményen működni, mint eddig.

Mi tartozik a kondenzációs kazán karbantartásába?

A tüzeléstechnikai alkotó elemeket, tehát az égőket, hőcserélőket vizsgáljuk meg, és alaposan kitisztítjuk őket, további ellenőrizzük a csöveket, hogy jól átjárható-e. Minden egyes kis szegletét megvizsgáljuk a kondenzációs kazánnak, hogy mindenhol megfelelőek-e az alkatrészek.

Ahol már látjuk, hogy el van öregedve egy alkatrész, ott mindig jelezzük, hogy ez cserére szorul, de soha nem végzünk el cserét az Ön beleegyezése nélkül. Minden megtisztítható felületet, alkatrészt kitisztítunk speciális szerrel, vagy magasnyomású levegővel.

Miért fontos a kondenzációs kazán karbantartása?
Mikor érdemes megejteni a gázkészülék karbantartást?

Mikor érdemes megejteni a gázkészülék karbantartást?

Azt mondanánk, hogy a legjobb időpont még a fűtési szezon előtti időszak. Viszont mindenképp figyelembe kell venni, hogy mindenki más számára ez a legjobb időszak, így könnyen megeshet, hogy a szerelőink naptára kissé tele lesz.

Ezért azt tanácsoljuk, hogy gondoskodjon arról, hogy időben meglegyen az időpontja. Ne hagyja az utolsó pillanatra, jobb minél hamarabb túl esni ezen. Az is jó, ha más időpontban nézzük meg, csak az a lényeg, hogy egy éven egyszer lássa szerelő.

Mennyi ideig tart egy kondenzációs kazán karbantartása?

Egy karbantartás nem tart tovább pár óránál, ezt szerencsére előre megtudjuk mondani. Nyilvánvalóan számít, hogy mennyire van leamortizálva a készülék, de 1 és 3 óra között biztosan megtudjuk oldani a karbantartást.

A kazán karbantartásról részletesen

Mai napig sok ügyfelünk megdöbben azon a kijelentésen, hogy a kazánokat időnként szükséges karbantartani. Épp ezért kísérletet teszünk arra vonatkozólag, hogy bemutassuk, hogy miért fontos a kazánok karbantartása.

Mielőtt még belevágnánk abba, hogy mit tartalmaz egy kazán karbantartás először beszéljünk arról, hogy miért szükséges. Ha csak fűtő készülékről beszélünk akkor tudjuk, hogy ezek a készülékek nagyjából késő ősztől kora tavaszig működnek. A köztes időben egyáltalán nem. Ez idő alatt a készülék porosodik, szennyeződések rakódnak le benne. Ez természetes, hogy problémát tud okozni a következő szezonban, amikor egyből elvárjuk, hogy száz százalékon működjön a készülék.

A készülék csak úgy tud jól működni, ha légmentes és megfelelően van szabályozva. Máskülönben nem tud működni. De honnan tudhatjuk meg, hogy légmentes és jól van-e beszabályozva? Nos, onnan, hogy kihívunk egy szerelőt.

A kazán karbantartásról részletesen
Kondenzációs kazán karbantartás

Kondenzációs kazán karbantartás

A szerelő röviden összefoglalva két dolgot csinál: átvizsgál és kitakarít. A vizsgálat során a szerelő alaposan végig nézi a készüléket, megnézi, hogy minden alkatrész jó állapotban van-e, különösen a hőcserélő és az égő, és ha szükséges, akkor természetesen cserél pótalkatrészre. Ha minden rendben van, akkor nincs más hátra, mint kitakarítani.

A takarítás nagyon fontos része a karbantartásnak. Ha alaposan van kitakarítva a készülék akkor biztos, hogy a következő szezont mindenféle gond nélkül végig fogja vinni. Azért is fontos a karbantartás, mert így sokáig jó lesz a készülékünk, ráadásul sosem kell majd azzal szembesülnünk, hogy egyre lassabb, egyre gyengébb a készülék. Ha úgy érzi, hogy itt az ideje karbantartani (amit elég évente egyszer, fűtési szezon előtt) akkor feltétlenül minket hívjon ki, mi márkafüggetlenül vállaljuk a készülékeket!

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy azok a cégek, akikkel együtt dolgozunk, mind jó márkák legyenek. Ezeket a márkákat nyugodt szívvel tudjuk ajánlani minden ügyfelünknek, mivel az évek alatt bizonyítottak, hogy időtállóak, és jó minőségűek. Egy gázkészülék vásárlása több évtizedre szóló döntés, ezért nagyon fontos, hogy jól válaszunk. Mi ebben segítünk Önnek. Az igényeihez mérten ajánlunk Önnek egy olyan márkát, amelynek van olyan készüléke, amely Önnek tökéletes lesz. Ezekkel a cégekkel kapcsolatban állunk, így könnyen tudunk alkatrészt is szerezni. Szerencsére a márkáknak is fontos, hogy jó minőségűek legyenek, ezért ma már sok márka közül tudunk válogatni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!