Kondenzációs kazán karbantartás

Mint minden más gázkészüléket, a kondenzációs gázkazánt is időnként karban kell tartani. Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy a következő fűtési szezon is zökkenő mentesen fog lezajlani, akkor jobb ha az előző szezon végén megnézetjük készülékünket.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Ahhoz, hogy készülékünk évtizedekig tökéletesen működjön elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer karban tartsuk. A mi cégünk természetesen vállal karbantartást.

A karbantartás egy két részből álló feladat, egyrészről alaposan átvizsgáljuk centiről centire a készüléket, így felfedezhetjük az esetleges hibákat. Másrészről alaposan kitakarítjuk a készüléket, hogy semmilyen szennyeződés ne tudja megakadályozni a tökéletes működésben.

Mi a karbantartás?

A karbantartás a gázkészülék egyik legfontosabb dolga. Ha nem tartjuk karban a gázkészüléket, akkor komoly gondok is történhetnek.

Gondoljunk csak bele, hogy milyen lehet az, amikor egy kazánra mondjuk, 20 évig nem néz rá egy szerelő se. Veszélyes? Nagyon. A biztonságos élet érdekében nagyon fontos, hogy évente egyszer megnézessük készülékünket.

Ha nincs rendszeresen takarítva a készülék, akkor rengeteg szennyeződés tud letelepedni, ami miatt a készülék nem tud rendesen működni. Ez azt jelenti, hogy a gázszámlánk rendesen meg fog nőni, de még se fog olyan teljesítményen működni, mint eddig.

Mi tartozik a karbantartásba?

A tüzeléstechnikai alkotó elemeket, tehát az égőket, hőcserélőket vizsgáljuk meg, és alaposan kitisztítjuk őket, további ellenőrizzük a csöveket, hogy jól átjárható-e. Minden egyes kis szegletét megvizsgáljuk a kondenzációs kazánnak, hogy mindenhol megfelelőek-e az alkatrészek.

Ahol már látjuk, hogy el van öregedve egy alkatrész, ott mindig jelezzük, hogy ez cserére szorul, de soha nem végzünk el cserét az Ön beleegyezése nélkül. Minden megtisztítható felületet, alkatrészt kitisztítunk speciális szerrel, vagy magasnyomású levegővel.

Mikor érdemes megejteni a karbantartást?

Azt mondanánk, hogy a legjobb időpont még a fűtési szezon előtti időszak. Viszont mindenképp figyelembe kell venni, hogy mindenki más számára ez a legjobb időszak, így könnyen megeshet, hogy a szerelőink naptára kissé tele lesz.

Ezért azt tanácsoljuk, hogy gondoskodjon arról, hogy időben meglegyen az időpontja. Ne hagyja az utolsó pillanatra, jobb minél hamarabb túl esni ezen. Az is jó, ha más időpontban nézzük meg, csak az a lényeg, hogy egy éven egyszer lássa szerelő.

Mennyi ideig tart egy ilyen karbantartás?

Egy karbantartás nem tart tovább pár óránál, ezt szerencsére előre megtudjuk mondani. Nyilvánvalóan számít, hogy mennyire van leamortizálva a készülék, de 1 és 3 óra között biztosan megtudjuk oldani a karbantartást.

A kazán karbantartásról részletesen

Mai napig sok ügyfelünk megdöbben azon a kijelentésen, hogy a kazánokat időnként szükséges karbantartani. Épp ezért kísérletet teszünk arra vonatkozólag, hogy bemutassuk, hogy miért fontos a kazánok karbantartása.

Mielőtt még belevágnánk abba, hogy mit tartalmaz egy kazán karbantartás először beszéljünk arról, hogy miért szükséges. Ha csak fűtő készülékről beszélünk akkor tudjuk, hogy  ezek a készülékek nagyjából késő ősztől kora tavaszig működnek. A köztes időben egyáltalán nem. Ez idő alatt a készülék porosodik, szennyeződések rakódnak le benne. Ez természetes, hogy problémát tud okozni a következő szezonban, amikor egyből elvárjuk, hogy száz százalékon működjön a készülék.

A készülék csak úgy tud jól működni, ha légmentes és megfelelően van szabályozva. Máskülönben nem tud működni. De honnan tudhatjuk meg, hogy légmentes és jól van-e beszabályozva? Nos, onnan, hogy kihívunk egy szerelőt.

A szerelő röviden összefoglalva két dolgot csinál: átvizsgál és kitakarít. A vizsgálat során a szerelő alaposan végig nézi a készüléket, megnézi, hogy minden alkatrész jó állapotban van-e, különösen a hőcserélő és az égő, és ha szükséges, akkor természetesen cserél pótalkatrészre. Ha minden rendben van, akkor nincs más hátra, mint kitakarítani.

A takarítás nagyon fontos része a karbantartásnak. Ha alaposan van kitakarítva a készülék akkor biztos, hogy a következő szezont mindenféle gond nélkül végig fogja vinni. Azért is fontos a karbantartás, mert így sokáig jó lesz a készülékünk, ráadásul sosem kell majd azzal szembesülnünk, hogy egyre lassabb, egyre gyengébb a készülék. Ha úgy érzi, hogy itt az ideje karbantartani (amit elég évente egyszer, fűtési szezon előtt) akkor feltétlenül minket hívjon ki, mi márkafüggetlenül vállaljuk a készülékeket!

Hasonló oldalak

Kondenzációs kazán karbantartás

Kondenzációs kazán karbantartás

Mint minden más gázkészüléket, a kondenzációs gázkazánt is időnként karban kell tartani. Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy a következő fűtési szezon is zökkenő mentesen fog lezajlani, akkor jobb ha az előző szezon végén megnézetjük készülékünket.

Kondenzációs kazán karbantartás
Kondenzációs kazán szervizelés

Kondenzációs kazán szervizelés

Mi nem nézzük a márkát, márkafüggetlenül szervizelünk minden kondenzációs kazánt. Ha elromlott, vagy csak karbantartásra szorul, akkor hívjon minket. Kiszállunk, megjavítjuk készülékét, alaposan ellenőrzünk mindent, és olyan lesz, mint új korában.

Kondenzációs kazán szervizelés
Kondenzációs kazán javítás

Kondenzációs kazán javítás

Ha elromlott a kondenzációs kazánja, akkor jobb mielőbb szerelőt hívni, ez nem várhat. Mi professzionálisan hárítjuk el a problémát, gyorsan, ugyanakkor rendkívül hatékonyan dolgozunk. Ha javításra van szüksége kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kondenzációs kazán javítás
Kondenzációs kazán beszerelés

Kondenzációs kazán beszerelés

Sok esetben az egész fűtésrendszert át kell alakítani egy kondenzációs kazánhoz, át kell alakítani a kéményeket például. Ez nagy munka, de mi elvállaljuk. Kiépítjük az új fűtésrendszerét, és beépítjük új kondenzációs gázkazánját is, mindezt kedvező áron.

Kondenzációs kazán beszerelés
Kondenzációs kazán csere

Kondenzációs kazán csere

Ha úgy gondolja, hogy kazánja megérett a cserére, akkor hívjon minket. A helyszíni felmérést követően elkészítjük Önnek az árajánlatot, amelyet ha elfogad, akkor megkezdjük a cserét. A szakszerű beszerelést követően átadjuk Önnek gázkazánját.

Kondenzációs kazán csere
Mi a kondenzációs kazán?

Mi a kondenzációs kazán?

A kondenzációs kazán olyan kazán, amely az égéstermékben lévő hőt is feltudja használni, így ezzel nagyobb hatásfokot tud elérni, mint társai. Annyira jól felhasznál minden energiát, hogy felesleges energia szinte alig távozik a készülékből.

Mi a kondenzációs kazán?
Mennyivel hatékonyabb a kondenzációs kazán?

Mennyivel hatékonyabb a kondenzációs kazán?

A nyugati országokban már nem is szerelnek be nem kondenzációs kazánt. Környezettudatosabb, olcsóbb a működtetése, hamar visszahozza a ráfordított összeget. Amíg egy hagyományos készülék 90%-on működik, addig ez a kazán képes 110%-on is működni.

Mennyivel hatékonyabb a kondenzációs kazán?
Kondenzációs kazán

Kondenzációs kazán

A kondenzációs kazánok nagyobb hatékonysággal dolgoznak, mint a hagyományos kazánok, ráadásul sokkal költséghatékonyabbak is, és környezet kímélőbbek. Ha családi házban, vagy társasházban élünk, akkor 2018-tól csak ilyet szereltethetünk be.

Kondenzációs kazán
Gázkészülék karbantartás

Gázkészülék karbantartás

Ahhoz, hogy gázkészülékünk hosszú és jól működő életét éljen elengedhetetlen az időnkénti karbantartási munkálat. Egy karbantartás során ellenőrzzünk minden fontosabb részt, tüzetesen átvizsgáljuk a készüléket, alaposan kitisztítjuk, és a végén teszteljük.

Gázkészülék karbantartás
Gázkazán

Gázkazán

A gázkazán egy összefoglaló név. A gázkazánokat csoportosítjük elhelyezés, funkció, égés folyamat, és égéstermék-elvezetés szerint. Mindegyik csoportokban több alcsoport található, így mindenki számára megtalálható minden igény szerint a tökéletes kazán.

Gázkazán

Klíma szerelés

Klíma szerelés olcsón a legjobbaktól. Több évtizede dolgozunk a szakmában, így már számtalanszor szereltünk fel klímákat, és javítottunk meg légkondicionálókat. Minden szezonban vállaljuk a karbantartási munkálatokat, amelyek során tisztává, és baktériummentessé varázsoljuk a klíma egységeit. Mindent a szükséges előírások szerint csinálunk, munkánkra teljes körű garanciát adunk, mind a javításra, mind a beszerelésre. Áraink rendkívül kedvezőek, és Budapest minden kerületében elérhetőek vagyunk.

Klíma szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy azok a cégek, akikkel együtt dolgozunk, mind jó márkák legyenek. Ezeket a márkákat nyugodt szívvel tudjuk ajánlani minden ügyfelünknek, mivel az évek alatt bizonyítottak, hogy időtállóak, és jó minőségűek. Egy gázkészülék vásárlása több évtizedre szóló döntés, ezért nagyon fontos, hogy jól válaszunk. Mi ebben segítünk Önnek. Az igényeihez mérten ajánlunk Önnek egy olyan márkát, amelynek van olyan készüléke, amely Önnek tökéletes lesz. Ezekkel a cégekkel kapcsolatban állunk, így könnyen tudunk alkatrészt is szerezni.

Szerencsére a márkáknak is fontos, hogy jó minőségűek legyenek, ezért ma már sok márka közül tudunk válogatni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463