A gázkészülékekről általában

A gázkészülékek adhatják otthonunk melegét, de akár még melegvíz ellátásunkat is. Fontos, hogy megfelelő készüléket válasszunk ki, és fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végeztessünk el rajta, különben meghibásodhatnak, és javítani kell.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Gázkészülékek azok a készülékek, amelyek gázzal működnek – ez egyértelmű, de azért annyira talán mégsem.

Mik azok a gázkészülékek?

Gázkészülék a cirkó, a kazán, amelyek például a házunk fűtéséért felelnek. Ha ezek kombi készülékek, akkor a melegvíz ellátásunkat is biztosítják, de önmagában a meleg vizet a vízmelegítők is tudják szolgáltatni.

De a gázkészülékek közé tartoznak a gáztűzhelyek is, a radiátorok, és a kondenzációs kazánok is. Tehát lényegében minden, ami gázzal működik, azzal történik valamilyen reakció. A gázról tudjuk, hogy ez az egyik legolcsóbb fűtési forma, ezért is választják rengetegen, és ezért is van az, hogy ma Magyarországon a legtöbb otthonban gázfűtés van.

Milyen típusai vannak a gázkészülékeknek?

A gázkészülékeket megkülönböztetjük első sorban az éges terük szerint. Ez azt jelenti, hogy úgy különböztetjük meg őket, hogy honnan nyeri a gázkészülék az égeshez szükséges levegő mennyiséget. Vannak a nyílt és a zárt éges térű gázkészülékek. A nyílt éges térűek a környezetükből nyerik ki a levegőt, a zárt éges térűek pedig a szabadból.

Az égéstermék elvezetésének szempontjából is megkülönböztetjük őket. Az első csoportban azok vannak, amelyek nyílt éges térűek, de nincs elvezetés, ilyenek a gáztűzhelyek, és a kémény nélküli vízmelegítők. Vannak olyanok, ahol van elvezetés, például kéménybe kötött konvektorok, cirkók. A harmadik csoportba azok tartoznak, ahol zárt az égéstér, és zárt az égétermék-elvezetés is, például a kazánoknál, vagy a parapetes konvektoroknál.

Milyen szempontok szerint kell választani?

Először is mindenféleképpen fel kell venni a kapcsolatot egy szakértővel. Egy jó szakértő, mint mi is először ki megy a terepre, felméri az otthonát, vagy az épp épülő házát. Megnézi, hogy milyen lehetőségeink vannak, majd ezután elkészít egy terv. A terv azért fontos, mert ebből látjuk, hogy mi hol fog elhelyezkedni, egyáltalán elfér-e, és így szinte hajszálpontosan tudunk árajánlatot adni.

Mindenképp figyelembe kell venni az ott lakóknak az igényét, életvitelét, az ár kategóriát, a hely adottságait. El kell döntenünk, hogy szeretnénk-e, hogy a fűtés mellett például a melegvíz ellátásunkról is a gázkészülék gondoskodjon. Ha már valakinek van például egy villanybojlere, akkor nem feltétlenül éri meg, hogy lecserélje a melegvíz ellátását. Mi mindig a lehető legjobb ajánlatot nyújtjuk ügyfeleinknek.

Miért fontos a karbantartás?

Az ember nem pár évre vesz fűtőkészüléket, és nem pár évre tervez egy egész fűtőrendszerrel. Bármilyen készülékről is legyen szó nagyon fontos, hogy évenként ellenőriztessük. Ekkor a szakemberek minden zeg-zugot átvizsgálnak, kitisztítják a készüléket, és ha gond van, megjavítják. Ha ezt elhanyagoljuk, olyan hibák is megtörténhetnek, mint a szénmonoxid-mérgezés, gázszivárgás, vagy radiátor esetén eláraszthatjuk az egész lakásunkat. Tudja biztonságban saját, és családja életét, és hívjon minket egy éves ellenőrzésre.

A gázkészülékekről részletesen

A gázkészülékek fontos készülékek. Sokan ezeknek a készülékeknek köszönhetik, hogy van otthon melegvíz, hogy egy hideg téli napon meleg lakásba tudnak hazatérni, hogy van olyan készülék, amellyel finom, meleg ételt lehet készíteni. Ezek a készülékek, mint a cirkók, bojlerek, konvektorok, gáztűzhelyek mind azért vannak, hogy a mi igényeiket kielégítsék, hogy nekünk sokkal kényelmesebb legyen. 

A gázkészülékeknél nagyon fontos, hogy biztonságosan legyenek beszerelve. Sokan tudják, sokan nem, de a régebbi gázkészülékekkel sokszor probléma volt, hogy veszélyesek voltak. Régebben nem telt el úgy év, hogy ne történt volna CO mérgezés a tél elején. Mára már szerencsére sokat fejlődtek ezek a készülékek, életvédelmi szempontból egyszerűen kifogásolhatatlanok, rendkívül sokat fejlesztettek ez ügyben a cégek.

De így is rendkívül fontos a beszerelés. Ha jó a beszerelés, akkor későbbiekben is jó lesz a készülék. De csak akkor, ha meg van az évenkénti karbantartás. A gáztűzhelyek kivételével (amelyet otthon kell alaposan kitakarítani legalább hetente egyszer) minden gázkészüléket fontos rendszeresen karbantartani. Mit jelent a karbantartás?

A karbantartás során a készülékeket először alaposan megvizsgálják. Ez azért fontos, mert ilyenkor tudja megállapítani azt a szerelő, hogy a készülék képes-e a következő szezont ellátni. Ha itt már lát rosszul működő alkatrészt, vagy olyan alkatrészt, amelyről látja, hogy nem húzza sokáig, akkor természetesen kicseréli. Ezt követően megkezdi a készüléknek a kitakarítását. Itt is fokozottan oda figyel arra, hogy tökéletesen elvégezze a feladatot.

Ha a gázkészülék jól van beszerelve, rendszeres karban van tartva, és rendeltetésszerűen van használva, akkor soha, semmilyen baj nem lesz vele. Ha bármilyen kérdése van még a gázkészülékekkel kapcsolatban, akkor keressen fel minket. 

Hasonló oldalak

A gázkészülékekről általában

A gázkészülékekről általában

A gázkészülékek adhatják otthonunk melegét, de akár még melegvíz ellátásunkat is. Fontos, hogy megfelelő készüléket válasszunk ki, és fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végeztessünk el rajta, különben meghibásodhatnak, és javítani kell.

A gázkészülékekről általában
Radiátor

Radiátor

A radiátorok olyan fűtőtestek, amelyekben forró folyadék kering, ezzel melegíti fel a környzetének a levegőjét hőáramlás útján. A radiátorokat többféle fűtési módszerrel tudjuk működtetni, így rendkívül sokféle módon felhasználható egy radiátor.

Radiátor
Mi a kondenzációs kazán?

Mi a kondenzációs kazán?

A kondenzációs kazán olyan kazán, amely az égéstermékben lévő hőt is feltudja használni, így ezzel nagyobb hatásfokot tud elérni, mint társai. Annyira jól felhasznál minden energiát, hogy felesleges energia szinte alig távozik a készülékből.

Mi a kondenzációs kazán?
Kondenzációs kazán csere

Kondenzációs kazán csere

Ha úgy gondolja, hogy kazánja megérett a cserére, akkor hívjon minket. A helyszíni felmérést követően elkészítjük Önnek az árajánlatot, amelyet ha elfogad, akkor megkezdjük a cserét. A szakszerű beszerelést követően átadjuk Önnek gázkazánját.

Kondenzációs kazán csere
Gázkészülék karbantartás

Gázkészülék karbantartás

Ahhoz, hogy gázkészülékünk hosszú és jól működő életét éljen elengedhetetlen az időnkénti karbantartási munkálat. Egy karbantartás során ellenőrzzünk minden fontosabb részt, tüzetesen átvizsgáljuk a készüléket, alaposan kitisztítjuk, és a végén teszteljük.

Gázkészülék karbantartás
Gázkészülék javítás

Gázkészülék javítás

A gázkészülékek javításánál fontos, hogy csak szakképzett szerelő vigye véghez a feladatot a családunk, és otthonunk biztonsága érdekében. Egy gázkészülék javításának ára nagyban függ a hiba nagyságától. Márkafüggetlenül vállaljuk a szerelést.

Gázkészülék javítás
Garanciális szerelés és javítás

Garanciális szerelés és javítás

Minden szerelésünkre, javításunkra, beszerelésünkre garanciát adunk. A garancia részleteiről személyesen, vagy az árajánlat során tudunk konkrétumokat mondani mivel nagyban függ, hogy milyen munkálatról van szó. A garancia ideje alatt ingyenesen javítunk.

Garanciális szerelés és javítás
Gázkazán

Gázkazán

A gázkazán egy összefoglaló név. A gázkazánokat csoportosítjük elhelyezés, funkció, égés folyamat, és égéstermék-elvezetés szerint. Mindegyik csoportokban több alcsoport található, így mindenki számára megtalálható minden igény szerint a tökéletes kazán.

Gázkazán
Mennyivel hatékonyabb a kondenzációs kazán?

Mennyivel hatékonyabb a kondenzációs kazán?

A nyugati országokban már nem is szerelnek be nem kondenzációs kazánt. Környezettudatosabb, olcsóbb a működtetése, hamar visszahozza a ráfordított összeget. Amíg egy hagyományos készülék 90%-on működik, addig ez a kazán képes 110%-on is működni.

Mennyivel hatékonyabb a kondenzációs kazán?
Kondenzációs kazán

Kondenzációs kazán

A kondenzációs kazánok nagyobb hatékonysággal dolgoznak, mint a hagyományos kazánok, ráadásul sokkal költséghatékonyabbak is, és környezet kímélőbbek. Ha családi házban, vagy társasházban élünk, akkor 2018-tól csak ilyet szereltethetünk be.

Kondenzációs kazán

Klíma szerelés

Klíma szerelés olcsón a legjobbaktól. Több évtizede dolgozunk a szakmában, így már számtalanszor szereltünk fel klímákat, és javítottunk meg légkondicionálókat. Minden szezonban vállaljuk a karbantartási munkálatokat, amelyek során tisztává, és baktériummentessé varázsoljuk a klíma egységeit. Mindent a szükséges előírások szerint csinálunk, munkánkra teljes körű garanciát adunk, mind a javításra, mind a beszerelésre. Áraink rendkívül kedvezőek, és Budapest minden kerületében elérhetőek vagyunk.

Klíma szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy azok a cégek, akikkel együtt dolgozunk, mind jó márkák legyenek. Ezeket a márkákat nyugodt szívvel tudjuk ajánlani minden ügyfelünknek, mivel az évek alatt bizonyítottak, hogy időtállóak, és jó minőségűek. Egy gázkészülék vásárlása több évtizedre szóló döntés, ezért nagyon fontos, hogy jól válaszunk. Mi ebben segítünk Önnek. Az igényeihez mérten ajánlunk Önnek egy olyan márkát, amelynek van olyan készüléke, amely Önnek tökéletes lesz. Ezekkel a cégekkel kapcsolatban állunk, így könnyen tudunk alkatrészt is szerezni.

Szerencsére a márkáknak is fontos, hogy jó minőségűek legyenek, ezért ma már sok márka közül tudunk válogatni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463
Ha úgy érzékeli, hogy kazánja nem működik a legmegfelelőbben, akkor keressen minket és mi megjavítjuk kedvező áron!

Kazán szerelő

Ha úgy érzékeli, hogy kazánja nem működik a legmegfelelőbben, akkor keressen minket és mi megjavítjuk kedvező áron!

Ha nem működik a kazán gyors segítség kell. Rendkívül kellemetlen, amikor azt tapasztaljuk, hogy kihűlt és a lakás, és ha kombi gázkazánunk van, akkor melegvíz sincs. Ilyenkor a szerelő hívása nem várhat, egyből cselekedni kell. Szerencsére a mi szerelőink egyből aktivizálják magukat, és hamar kiérnek az otthonába, ha elromlott a gázkazánja. Szerelőink teljes felszereltséggel érkeznek, így egyből megtudják javítani azt, ami elromlott.