A gázkészülékekről általában

A gázkészülékek adhatják otthonunk melegét, de akár még melegvíz ellátásunkat is. Fontos, hogy megfelelő készüléket válasszunk ki, és fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végeztessünk el rajta, különben meghibásodhatnak, és javítani kell.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
A gázkészülékekről általában A gázkészülékekről általában

Gázkészülékek azok a készülékek, amelyek gázzal működnek – ez egyértelmű, de azért annyira talán mégsem.

Mik azok a gázkészülékek?

Gázkészülék a cirkó, a kazán, amelyek például a házunk fűtéséért felelnek. Ha ezek kombi készülékek, akkor a melegvíz ellátásunkat is biztosítják, de önmagában a meleg vizet a vízmelegítők is tudják szolgáltatni.

De a gázkészülékek közé tartoznak a gáztűzhelyek is, a radiátorok, és a kondenzációs kazánok is. Tehát lényegében minden, ami gázzal működik, azzal történik valamilyen reakció. A gázról tudjuk, hogy ez az egyik legolcsóbb fűtési forma, ezért is választják rengetegen, és ezért is van az, hogy ma Magyarországon a legtöbb otthonban gázfűtés van.

Gázszerelőt keres? Kérjen ajánlatot!

Milyen típusai vannak a gázkészülékeknek?

A gázkészülékeket megkülönböztetjük első sorban az éges terük szerint. Ez azt jelenti, hogy úgy különböztetjük meg őket, hogy honnan nyeri a gázkészülék az égeshez szükséges levegő mennyiséget. Vannak a nyílt és a zárt éges térű gázkészülékek. A nyílt éges térűek a környezetükből nyerik ki a levegőt, a zárt éges térűek pedig a szabadból.

Az égéstermék elvezetésének szempontjából is megkülönböztetjük őket. Az első csoportban azok vannak, amelyek nyílt éges térűek, de nincs elvezetés, ilyenek a gáztűzhelyek, és a kémény nélküli vízmelegítők. Vannak olyanok, ahol van elvezetés, például kéménybe kötött konvektorok, cirkók. A harmadik csoportba azok tartoznak, ahol zárt az égéstér, és zárt az égétermék-elvezetés is, például a kazánoknál, vagy a parapetes konvektoroknál.

Milyen típusai vannak a gázkészülékeknek?
A gázkészülékekről részletesen

Milyen szempontok szerint kell gázkészüléket választani?

Először is mindenféleképpen fel kell venni a kapcsolatot egy szakértővel. Egy jó szakértő, mint mi is először ki megy a terepre, felméri az otthonát, vagy az épp épülő házát. Megnézi, hogy milyen lehetőségeink vannak, majd ezután elkészít egy terv. A terv azért fontos, mert ebből látjuk, hogy mi hol fog elhelyezkedni, egyáltalán elfér-e, és így szinte hajszálpontosan tudunk árajánlatot adni.

Mindenképp figyelembe kell venni az ott lakóknak az igényét, életvitelét, az ár kategóriát, a hely adottságait. El kell döntenünk, hogy szeretnénk-e, hogy a fűtés mellett például a meleg víz ellátásunkról is a gázkészülék gondoskodjon. Ha már valakinek van például egy villanybojlere, akkor nem feltétlenül éri meg, hogy lecserélje a melegvíz ellátását. Mi mindig a lehető legjobb ajánlatot nyújtjuk ügyfeleinknek.

Miért fontos a gázkészülék karbantartás?

Az ember nem pár évre vesz fűtőkészüléket, és nem pár évre tervez egy egész fűtőrendszerrel. Bármilyen készülékről is legyen szó nagyon fontos, hogy évenként ellenőriztessük. Ekkor a szakemberek minden zeg-zugot átvizsgálnak, kitisztítják a készüléket, és ha gond van, megjavítják. Ha ezt elhanyagoljuk, olyan hibák is megtörténhetnek, mint a szénmonoxid-mérgezés, gázszivárgás, vagy radiátor esetén eláraszthatjuk az egész lakásunkat. Tudja biztonságban saját, és családja életét, és hívjon minket egy éves ellenőrzésre.

A gázkészülékekről részletesen

A gázkészülékek fontos készülékek. Sokan ezeknek a készülékeknek köszönhetik, hogy van otthon melegvíz, hogy egy hideg téli napon meleg lakásba tudnak hazatérni, hogy van olyan készülék, amellyel finom, meleg ételt lehet készíteni. Ezek a készülékek, mint a cirkók, bojlerek, konvektorok, gáztűzhelyek mind azért vannak, hogy a mi igényeiket kielégítsék, hogy nekünk sokkal kényelmesebb legyen.

A gázkészülékeknél nagyon fontos, hogy biztonságosan legyenek beszerelve. Sokan tudják, sokan nem, de a régebbi gázkészülékekkel sokszor probléma volt, hogy veszélyesek voltak. Régebben nem telt el úgy év, hogy ne történt volna CO mérgezés a tél elején. Mára már szerencsére sokat fejlődtek ezek a készülékek, életvédelmi szempontból egyszerűen kifogásolhatatlanok, rendkívül sokat fejlesztettek ez ügyben a cégek.

Milyen szempontok szerint kell gázkészüléket választani?
Gázkészülék karbantartás

Gázkészülék karbantartás

De így is rendkívül fontos a beszerelés. Ha jó a beszerelés, akkor későbbiekben is jó lesz a készülék. De csak akkor, ha meg van az évenkénti karbantartás. A gáztűzhelyek kivételével (amelyet otthon kell alaposan kitakarítani legalább hetente egyszer) minden gázkészüléket fontos rendszeresen karbantartani. Mit jelent a karbantartás?

A karbantartás során a készülékeket először alaposan megvizsgálják. Ez azért fontos, mert ilyenkor tudja megállapítani azt a szerelő, hogy a készülék képes-e a következő szezont ellátni. Ha itt már lát rosszul működő alkatrészt, vagy olyan alkatrészt, amelyről látja, hogy nem húzza sokáig, akkor természetesen kicseréli. Ezt követően megkezdi a készüléknek a kitakarítását. Itt is fokozottan oda figyel arra, hogy tökéletesen elvégezze a feladatot.

Ha a gázkészülék jól van beszerelve, rendszeres karban van tartva, és rendeltetésszerűen van használva, akkor soha, semmilyen baj nem lesz vele. Ha bármilyen kérdése van még a gázkészülékekkel kapcsolatban, akkor keressen fel minket. 

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy azok a cégek, akikkel együtt dolgozunk, mind jó márkák legyenek. Ezeket a márkákat nyugodt szívvel tudjuk ajánlani minden ügyfelünknek, mivel az évek alatt bizonyítottak, hogy időtállóak, és jó minőségűek. Egy gázkészülék vásárlása több évtizedre szóló döntés, ezért nagyon fontos, hogy jól válaszunk. Mi ebben segítünk Önnek. Az igényeihez mérten ajánlunk Önnek egy olyan márkát, amelynek van olyan készüléke, amely Önnek tökéletes lesz. Ezekkel a cégekkel kapcsolatban állunk, így könnyen tudunk alkatrészt is szerezni. Szerencsére a márkáknak is fontos, hogy jó minőségűek legyenek, ezért ma már sok márka közül tudunk válogatni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463