Mi a kondenzációs kazán?

A kondenzációs kazán olyan kazán, amely az égéstermékben lévő hőt is feltudja használni, így ezzel nagyobb hatásfokot tud elérni, mint társai.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Mi a kondenzációs kazán? Mi a kondenzációs kazán?

Egy kazán, amely képes jobban dolgozni, és az égéstermékben lévő rejtett hőt is képes felhasználni – ez a kondenzációs kazán.

Kondenzációs gázkazánról

A kondenzációs kazán a füstgázban lévő vízgőzt lecsapatja, és ezt használja fel. Ez azt jelenti, hogy az égéshőt tudja felhasználni a tüzelőanyag helyett részben. Ahol sok kötött hidrogént tartalmaz a tüzelő anyag, és az égés során vízzé, vízgőzzé ég el, és a fűtővíz hőmérséklete 40-50 Celsius fok között van ott lehet használni.

Bár tudjuk, hogy ez különösebben nem érdekli az embereket. Mi a lényeg? A lényeg az az, hogy a kondenzációs kazánnal kevesebb pénzért sokkal többet tudunk fűteni, akár 20%-ot is tudunk nyerni azokkal szemben, akik hagyományos gázkazánt használnak.

Gázszerelőt keres? Kérjen ajánlatot!

Mi jelent a kondenzáció?

Kondenzáció jön létre akkor, amikor felrakjuk a vacsorát főni, és a fedélre szépen kiül a kicsapódott gőz. Ugyan ez történik a kazánban is, a magas hőmérsékletű páras légnemű anyag elkezd lehűlni, és kicsapódik.

Az EU-s gázkészülék szabályozás

Az Európai Unió leszabályozta évekkel ezelőtt, hogy milyen kazánokra adható ki működési engedély. Ez azt jelenti, hogy ma már csak a kondenzációs kazánokra adható ki működési engedély, így akinek elromlott a régi kazánja, vagy újat szeretne venni már csak kondenzációsat tud venni.

Ennek logikus, és érhető okai vannak. Egyrészről környezetvédelmi okokból hozták ezt a rendeletet, mivel így kevesebb káros anyag kerül a levegőbe, ráadásul alacsonyabb hőfokon. Ezeknél a kazánoknál elmondható az, hogy szinte teljesen ki van zárva a gáz fűtés nagy mumusa, a szénmonoxid-mérgezés, mivel a kazán égés termék füstje nem lép kapcsolatba a lakás levegőjével.

Ma már minden lakás és ház kötelezve van a cserére, a társasházak 2018 őszéig kaptak időpontot. Nehezítő körülmény, hogy a kondenzációs kazánokhoz át kell építeni a kéményt, ami ugyan költséges, sajnos nincs kibúvó.

Kondenzációs gázkazánról
A kondenzációs kazán kihasználása

A kondenzációs kazán kihasználása

Előnyös, ha elfelejtjük a szobatermosztátot, és inkább beszerzünk egy időjárás függő termosztátot, mivel ezzel gazdaságosabban tudjuk szabályozni a rendszert. A kazánoknál fontos, hogy gondosan be legyen állítva a hidraulikus működést – mi ezt természetesen megcsináljuk.

Ha ezek nincsenek meg, akkor viszont ugyanannyiba fog kerül a kondenzációs kazán, mint a sima kazán, ráadásul nem lesz soha egyenletes meleg a lakásunkban. Ha nagy teljesítményen működtetjük, akkor meg teljesen olyan lesz, mint a hagyományos gázkazán.

Kondenzációs kazán működése

Mivel ma már sok mindenkinek kell lecserélnie a régi kazánját kondenzációs kazánra így nem árt tudni, hogy hogy működnek ezek a kazánok.

Először is kezdjük azzal, hogy a mi kondenzáció. A kondenzáció lényegében nem más, mint a párolgás ellentétes folyamata. Mit jelent ez? Ha egy zárt térben a gőzmolekulák nem tudnak szabadulni akkor egy idő után kicsapódnak a felületen. A gőzmolekulának magasabb az energiája, mint a víznek, ezért a kicsapódás során energia szabadul fel, amelyet felhasznál a kondenzációs kazán.

Ez a folyamat megy végbe a kazánban is. A kazán elégeti a gázt, az égéshez levegőt szerez, majd az égésterméket kijuttatja a levegőbe. A kondenzációs kazánban is ez megy végbe, viszont az égésterméket tartalmazó füstgázt először lehűti a készüléken belül, majd a felszabaduló energiát felhasználja.

Kondenzációs kazán működése
Hatékonyabb a kondenzációs kazán?

Hatékonyabb a kondenzációs kazán?

Ez a folyamat több szempontból jó. Az első szempont az az, hogy sokkal jobb a környezet szempontjából, mint a régi készülékek. Az eltávozó füst sokkal alacsonyabb hőmérsékletű, mint egy hagyományos kazánból származó, épp a környezetre is kevésbé káros.

A másik szempont az a hatásfok. A hagyományos kazánoknak a hatásfoka maximum 90 és 95 % között van. Mivel a kondenzációs kazán az égéstermékből is energiát nyer, így ennek a készüléknek a hatásfoka 20-30 %-al is több lehet. Így lényegében kevesebb pénzért ugyanolyan meleget tudunk varázsolni otthonunkban, mint a hagyományos kazánnal.

Ha itt az ideje annak, hogy lecserélje készülékét, akkor feltétlenül vegye fel velünk a kapcsolatot. Mi segítünk kiválasztani a tökéletes készüléket és be is szereljük Önnek! Hívjon minket bizalommal!

Milyen a kondenzációs kombi kazán?

Kondenzációs kombi kazán rendkívül sok mindenkinek van otthonában, de ahhoz, hogy megértsük, hogy milyen ez a készülék, a legjobb, ha a kifejezést elemeire bontjuk.

Kezdjük a kazánnal. A gázkazán egy olyan készülék, amely valamilyen éghető gáz elégetésével hőenergiát szabadít fel. Ezt a hőenergiát használja fel arra, hogy a közvetítő közeget, amely általában víz, felmelegítse. Ha megtörténik a hőátadás, akkor a víz eljut a megfelelő pontokba, mint például a radiátorok. Ezzel meg is történik a fűtés. A kazánokat rengeteg féle szempont alapján tudjuk csoportosítani, amit itt kiemelnénk, az a teljesítmény. Vannak erőművi kazánok, amelyek elképesztő teljesítményen működnek, de természetesen mi nem ezekkel foglalkozunk, hanem azokkal, amelyek a családi házakba valóak.

Milyen a kondenzációs kombi kazán?
Mit jelent az, hogy kombi a kazán?

Mit jelent az, hogy kombi a kazán?

Első hallásra azt gondolnánk, hogy azt jelenti, hogy kombinált - és ez így igaz. A kombinált kazánokban az a kombináltság, hogy nem csak a fűtésről gondoskodnak, hanem a melegvíz ellátásról. Itt sokszor félreértés van. A kombi kazán nem bojler, ergo nem tárolja a vizet. A kombi kazánok egy átfolyós rendszerrel csak felmelegítik a vizet, mindig épp annyit amennyit kiengedünk a csapból. Ennek meg van a hátránya is, mivel egyértelmű, hogy az elején sok-sok liter kifolyik hidegen, a készülék percenként csak kilenc liter vizet képes felmelegíteni.

A legérdekesebb viszont a kondenzáció. Mit is jelent a kondenzációs kazán, miért halljuk azt a tv-ben, hogy ezekre lehet már csak lecserélni a kazánokat, mitől ennyire jók ezek? Ehhez először is tudnunk kell, hogy milyenek voltak régen a kazánok. Talán Ön is hallott még a múltból történeteket, hogy a kazán miatt CO mérgezés történt. Ez a nyílt égésterű kazánokra volt jellemző, amelyek kapcsolatba tudtak lépni a lakótér levegőjével. A kondenzációs kazánok ZÁRT égésterűek, ami azt jelenti, hogy soha nem fordulhat elő CO mérgezés. Életvédelmi szempontból tökéletesek. A kondenzációs kazánoknak viszont az igazán nagy előnye az az, hogy képesek akár 20-30%-al is jobban teljesíteni, mint a hagyományos kazánok, így rendkívül energiahatékonyak, és környezetbarátabbak. 

Ha itt az ideje, hogy kondenzációs kombi kazánt vásároljon, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi segítünk választani egy jó készüléket!

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Legnépszerűbb keresések: kazán kifejezésre

Kazán szerelés Gázkazán karbantartás Gázkazán javítás Kondenzációs kazán szerelés Kazán szerelő Kazán beállítása Gázkazán hibák Kazán légtelenítés Kazán beüzemelés Kazán szerviz Kondenzációs kazán javítás Kazán szerelés Budapest Kondenzációs kazán karbantartás Kazán fajták Kondenzációs kazán kémény Zárt égésterű kazán Kondenzációs gázkazán Kazánszerelő Gázkazán szerelés Kazáncsere Kazáncsere Budapest Kazáncsere engedély nélkül Konvektor kazán Cirkó gázkazán Parapetes gázkazán Kazán szerelő Budapest Kombi gázkazán Kazán szerelő Kőbánya Kazán szerelő Újbuda Kazán szerelő Zugló Kazán szerelő Rákospalota Kazán szerelő Pestújhely Kazán szerelő Újpalota Kazán szerelő Rákosmente Kazán szerelő Pestszentlőrinc Kazán szerelő Pestszentimre Kazán szerelő Kispest Kazán szerelő Pesterzsébet Kazán szerelő Csepel Kazán szerelő Budafok Kazán szerelő Soroksár Kazán szerelő Erzsébetváros Kazán szerelő Józsefváros Kazán szerelő Ferencváros Kazán szerelő Várkerület Kazán szerelő Óbuda-Békásmegyer Kazán szerelő Újpest Kazán szerelő Belváros-Lipótváros Kazán szerelő I. kerület Kazán szerelő II. kerület Kazán szerelő III. kerület Kazán szerelő IV. kerület Kazán szerelő V. kerület Kazán szerelő VI. kerület Kazán szerelő VII. kerület Kazán szerelő VIII. kerület Kazán szerelő IX. kerület Kazán szerelő X. kerület Kazán szerelő XI. kerület Kazán szerelő XII. kerület Kazán szerelő XIII. kerület Kazán szerelő XIV. kerület Kazán szerelő XV. kerület Kazán szerelő XVI. kerület Kazán szerelő XVII. kerület Kazán szerelő XVIII. kerület Kazán szerelő XIX. kerület Kazán szerelő XX. kerület Kazán szerelő XXI. kerület Kazán szerelő XXII. kerület Kazán szerelő XXIII. kerület Kondenzációs kazán szerelő I. kerület Kondenzációs kazán szerelő II. kerület Kondenzációs kazán szerelő III. kerület Kondenzációs kazán szerelő IV. kerület Kondenzációs kazán szerelő V. kerület Kondenzációs kazán szerelő VI. kerület Kondenzációs kazán szerelő VII. kerület Kondenzációs kazán szerelő VIII. kerület Kondenzációs kazán szerelő IX. kerület Kondenzációs kazán szerelő X. kerület Kondenzációs kazán szerelő XI. kerület Kondenzációs kazán szerelő XII. kerület Kondenzációs kazán szerelő XIII. kerület Kondenzációs kazán szerelő XIV. kerület Kondenzációs kazán szerelő XV. kerület Kondenzációs kazán szerelő XVI. kerület Kondenzációs kazán szerelő XVII. kerület Kondenzációs kazán szerelő XVIII. kerület Kondenzációs kazán szerelő XIX. kerület Kondenzációs kazán szerelő XX. kerület Kondenzációs kazán szerelő XXI. kerület Kondenzációs kazán szerelő XXII. kerület Kondenzációs kazán szerelő XXIII. kerület kondenzációs kazán csere kazán árak

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy azok a cégek, akikkel együtt dolgozunk, mind jó márkák legyenek. Ezeket a márkákat nyugodt szívvel tudjuk ajánlani minden ügyfelünknek, mivel az évek alatt bizonyítottak, hogy időtállóak, és jó minőségűek. Egy gázkészülék vásárlása több évtizedre szóló döntés, ezért nagyon fontos, hogy jól válaszunk. Mi ebben segítünk Önnek. Az igényeihez mérten ajánlunk Önnek egy olyan márkát, amelynek van olyan készüléke, amely Önnek tökéletes lesz. Ezekkel a cégekkel kapcsolatban állunk, így könnyen tudunk alkatrészt is szerezni. Szerencsére a márkáknak is fontos, hogy jó minőségűek legyenek, ezért ma már sok márka közül tudunk válogatni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463